Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Zona Franca de Barcelona

La Zona Franca de Barcelona i la UPF s'uneixen per impulsar el benestar planetari

La iniciativa vol ajudar la transformació dels comportaments socials i les polítiques públiques en relació als reptes globals

Zona Franca de Barcelona
El Consorci de la Zona Franca impulsa una càtedra amb la Universitat Pompeu Fabra | CZFB

Amb la missió de fomentar el coneixement i el debat, transferir les recerques més disruptives i ajudar a transformar els comportaments socials i les polítiques públiques, especialment en l’àmbit urbà, neix la ‘Càtedra Re-Generation UPF sobre reptes globals, governança urbana i benestar planetari’, creada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Universitat Pompeu Fabra.

La nova càtedra s’ha formalitzat a través de la signatura d’un acord entre les dues entitats, que ha tingut lloc avui, 11 de febrer, via telemàtica. L’acord ha estat rubricat per Jaume Casals, rector de la UPF, i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB i president del comitè executiu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, una entitat pública que impulsa la dinamització econòmica, el progrés social i la creació d’ocupació.

«És essencial reflexionar sobre els reptes globals i crear aliances»

Durant l’acte de signatura, Pere Navarro ha manifestat que «com a entitat pública estem totalment compromesos amb l'Agenda 2030 i l'aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l'àmbit industrial. En el context actual és essencial reflexionar sobre els reptes globals i crear aliances que ens permetin avançar en aquest sentit».

Per altra banda, Jaume Casals ha agraït enormement «l’impuls que el Consorci de la Zona Franca, d’acord amb el nostre Departament de Comunicació, dirigit pel professor Josep Fernández Cavia, i més en concret d’acord amb l’equip format per la Sra. Gemma Sendra i el professor Carles Feixa, dona a l’expressió pràctica i a la difusió d’aquest conjunt d’esdeveniments que no poden quedar de cap manera desatesos per la universitat».

Una aportació econòmica de 30.000 euros anuals

En virtut d’aquest acord, que tindrà una durada de tres anys, el CZFB es compromet a fer una aportació econòmica anual de 30.000 euros, per impulsar el funcionament de la Càtedra, que neix amb vocació innovadora i de transferència al teixit empresarial, institucional i associatiu. Amb aquesta voluntat, se centrarà en la promoció econòmica de la ciutat, i prioritzarà la recerca de nous nínxols laborals de qualitat, en àmbits de futur i amb valor afegit, com poden ser  l’economia verda i l’economia digital.

Un altre  dels aspectes en què posarà èmfasi la Càtedra, que quedarà vinculada a la Unitat de Coordinació Acadèmica de Comunicació de la UPF, serà la joventut, com a grup social especialment innovador, capaç de generar noves respostes davant els reptes que la societat es planteja en la sortida de la crisi provocada per la pandèmia.