▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Els quatre nous símptomes que permeten saber si pateixes coronavirus

Ho diu un estudi de l'Imperial Collegue de Londres

Diverses persones passejant pel centre comercial La Maquinista el 21 de desembre de 2020
Els nous símptomes detectats són calfreds, pèrdua de gana, mal de cap i dolor muscular   | ACN

Els símptomes de la Covid-19 més coneguts per tothom i més habituals són la pèrdua del sentit del gust i l'olfacte, febre i tos continua, entre d'altres. Això és el que suposaven fins que un estudi preliminar fet per l'Imperial College de Londres ha sumat quatre nous símptomes a la llista que, en un principi, podrien estar relacionats amb la malaltia del coronavirus.

Segons aquest estudi elaborat en les darreres setmanes, i que avui dia no ha estat revisat per experts fora de l'Imperial College, aquests nous símptomes són els següents: calfreds, pèrdua de gana o mal de cap o dolor muscular. A la vegada, els científics també han registrat que els símptomes de la Covid-19 canvien segons l'edat de la persona en qüestió.

Calfreds, pèrdua de gana, mal de cap o dolor muscular

Sobre aquest mateix aspecte, els calfreds es relacionen amb casos de coronavirus en malalts de qualsevol edat, els mals de cap van ser més freqüents en menors d'entre 5 i 17 anys i la pèrdua de la gana en persones més grans de 18 anys.

La investigació realitzada per l'Imperial College de Londres va poder comprovar que els dolors musculars s'apreciaven en persones d'entre 18 i 54 anys, mentre que va baixar la probabilitat de patir febre, tos persistent i pèrdua de la gana entre infectats d'entre 5 i 17 anys, si es comparaven amb els pacients d'edat adulta.

L'avís de Paul Elliot a les persones que no saben que pateixen Covid

Més d'un milió de persones de tota Anglaterra han participat en els assajos d'aquest estudi. Les proves es van basar en tests de saliva i textos d'entre juny de 2020 i gener de 2021. En la investigació, els creadors de l'estudi van veure que, com més símptomes tenien els participants, més elevada era la probabilitat que fossin positius per coronavirus. Tot i això, al voltant d'un 60% dels infectats per Covid no va tenir cap símptoma la setmana anterior de la prova.

Paul Elliot, director de la investigació, va apuntar que «aquestes noves troballes suggereixen que moltes persones que tenen la Covid-19 no es faran la prova i per això no saben si s'aïllaran perquè els seus símptomes no coincideixen amb el que s'inclou a les guies de sanitat per ajudar a identificar a persones infectades», detalla l'investigador anglès sobre aquest innovador estudi.

Sobre les seqüeles dels malalts de coronavirus

Els investigadors de l'Imperial College de Londres també van realitzar un estudi el maig de 2020, on avisaven de la necessitat d'estudiar de manera més exhaustiva les seqüeles que està tenint la infecció per Covid a la salut mental de la gent. Adam Hampshire, investigador de l'estudi, afirmava que «és probable que la pandèmia tingui un impacte agut i durador, inclòs per una proporció significativa de pacients que van estar a casa amb problemes respiratoris i no van necessitar ajuda mèdica. Aquesta evidència podria ser important de cara a teràpies futures i a reduir la càrrega en la salut a llarg termini d'aquesta malaltia», confessa Hampshire.

L'estudi es va fer gràcies a milers d'enquestes en línia a supervivents de Covid-19 en la primera onada de la pandèmia i van arribar a participar 13.049 persones. «Les nostres dades van confirmar la hipòtesi que els símptomes de TEPT estaven desproporcionalment elevats en aquells que van requerir ingrés hospitalari (especialment en aquells que van necessitar assistència respiratòria), en comparació amb els que van tenir símptomes lleus de Covid-19 que havien estat tractats a casa», expliquen els creadors d'aquest estudi de l'Imperial College.


Comentaris

envia el comentari