Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dabiz Muñoz, marit de Cristina Pedroche

Dabiz Muñoz puja més de 100 euros el menú: el restaurant més car amb estrella

El cuiner ha decidit augmentar l'oferta gastronòmica del seu restaurant, DiverXO, un 46%

Dabiz Muñoz ha pres una dràstica decisió en el seu negoci que el pot afectar de ple. El xef ha decidit augmentar el preu de l'oferta gastronòmica del seu restaurant, DiverXO, un 46%. El principal repte del marit de Cristina Pedroche és convertir el seu establiment en un restaurant sostenible, fer un ús coherent dels recursos econòmics i millorar les condicionals laborals del seu personal.

Aquest és el fet que explica l'increment. En concret, Muñoz farà passar el preu del menú degustació, sense tenir en compte la beguda, de 250 a 365 euros a partir del gener del 2022. Això converteix el DiverXO, alhora, en el restaurant amb estrelles Michelin més car del país. 

El restaurant compta amb una selecció de vins a 150 euros, o un maridatge «de categoria» ofert pel sommelier Miguel Ángel Millán, amb un cost de 300 euros. Tot plegat, per persona, cosa que podria allunyar una part de la clientela, que no estaria gens contenta amb aquesta decisió. Cal recordar que el cuiner va tenir un any molt complicat, ja que es va endur diverses garrotades econòmiques.

[instagram]CW33Q7jrCkf[/instagram]

Les vicissituds que ha travessat Dabiz Muñoz durant el darrer any

Per començar, la situació del Covid va obligar Muñoz a tancar el local que havia obert a una de les zones més exclusives de Londres, cosa que, tal com el mateix xef confessava, costava vora els 50.000 euros cada mes. De fet, segons el cuiner, «vam haver de demanar un crèdit per mantenir-nos oberts durant quatre mesos».

Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz
Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz | GTRES

En aquest sentit, Dabiz Muñoz era rotund i explicava que, decidits a saber «què era l'intel·ligent», van haver de «deixar que un vaixell s'enfonsés i que no s'enfonsés la flota». Això hauria ensorrat la resta de negocis, «i hauria perdut moltíssims diners».

Tot i això, Muñoz i els seus han pres la decisió de «lluitar i no llençar la tovallola». Després d'aquest problema, es va produir un aparatós incendi al seu restaurant de Madrid, el DiverXO, arran d'una fallada en el sistema elèctric, que va obligar a evacuar i tancar l'estalbiment, el principal negoci de Muñoz, de manera temporal. A més, el restaurant va patir un brot de contagis.

Dabiz ha deixat molt clar que ell és «un enamorat del talent i la cultura de l'esforç». De fet, reivindica que sempre ha tingut clar, i segueix tenint-ho, que «per aconseguir grans objectius cal sacrificar grans coses i tenir fe cega en un mateix». Tota una declaració d'intencions que pensa posar en pràctica amb la decisió recent que ha pres en el seu negoci, que pot justificar el fet que el DiverXO ha entrat a la llista dels 50 millors restaurants del món, on pretén seguir escalant llocs a través de la sostenibilitat.

De moment, el xef compta amb el suport de personatges molt coneguts, com Rosalía, que fan bona publicitat del local. La cantant catalana el considera el seu «restaurant favorit del món». De fet, la cantant va compartir a través de les xarxes socials que havia plorat en anar a DiverXo per «com estava de bo». «Sempre he aconseguit els meus objectius a través de l'esforç i de l'afany de superació, aquesta ha estat la meva decisió personal i hi sóc molt feliç», concloïa.

Personalment, al xef i la seva dona, Cristina Pedroche, els va molt bé junts. L'any passat es van mudar a una nova casa a la prestigiosa urbanització madrilenya de La Finca, després de posar en venda l'apartament de 130 metres quadrats que tenien a Embajadores.

Tot plegat és prova de com els va bé en les seves respectives professions. I és que Pedroche arrasa a la televisió i s'ha convertit en una de les figures més destacades del panorama mediàtic. Tant és així, que la seva presència a les Campanades i el furor que causa amb els seus vestits aquella nit tan especial s'ha convertit en una cita obligada.