Catalunya notifica 548 nous contagis i 8 defuncions per coronavirus

Sembla que els contagis comencen a anar a la baixa

Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus
Molts municipis han començat a fer proves PCR en carpes al mig del carrer | Catalunya Diari

El balanç oficial de Salut d'aquest dimecres confirma una de les millors notícies. Amb 548 nous contagis notificats en les últimes hores, una de les xifres més baixes en setmanes, i vuit víctimes mortals més, sembla que la pandèmia comença a estar estabilitzada a Catalunya.  En total, 108.898 persones s'han contagiat al principat des de l'inici de la pandèmia, segons informa la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web.

Pel que fa als ingressos hospitalaris, la xifra se situa en 574, la qual cosa suposa un augment de 3 respecte al dimarts. En concret, un total de 119 pacients es troben ingressats en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI), tres més que en el balanç anterior, quan hi havia 116.

Tot i el descens en les xifres, la taxa del risc de rebrot ha pujat: el dimarts aconseguia un nivell de 138,79, i 24 hores després està en 139,16. En les residències d'ancians hi ha hagut fins ara 16.939 persones que han donat positiu -8 més que en el balanç anterior-, de les quals 6.354 han mort i 44 es troben actualment ingressades.

Salut Pública dona per estabilitzada la pandèmia

De fet, Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, assegurava ahir en una compareixença pública que la crisi sanitària pel coronavirus s'està estabilitzant. El següent pas és, segons l'expert, passar a la fase de «reducció». En aquest sentit, Argimon ha reconegut que el risc de rebrot segueix sent alt, i que el compliment de les mesures de prevenció ha de continuar sent molt estricte, sobretot «l'autoresponsabilització de tota la ciutadania».

Des de Salut Pública asseguren que encara queda molta feina per fer, i Argimon ha explicat quins seran els següents moviments per passar «de l’estabilització a la reducció del virus». El primer pas és tenir controlats els positius i els seus contactes. Per això, Argimon afirma que els primers passos per buscar els contactes estrets es faran quan hi hagi un sospitós. Tot i això, les actuacions no començaran fins que es confirmi un positiu per PCR.


Comentaris

envia el comentari