Salut anuncia que farà proves de coronavirus en dos barris de Barcelona

Els cribatges massius es faran a partir del cap de setmana

Diverses persones passejant i fent esport al passeig marítim de Barcelona
Les proves de Covid-19 arriben el cap de setmana a Barcelona. | EFE

Els testos PCR arriben a Barcelona. El Departament de Salut ha avançat a TV3 que les proves de coronavirus arribaran a la ciutat comtal i ho faran al llarg del cap de setmana. De moment, però, aquests s'entendran en dos barris de la capital. 

Encara que els barris no han estat confirmats, ja feia dies que el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, anunciava que les PCR massives s'estendrien a més municipis catalans. 

Aquestes proves es realitzaran perquè l'índex de risc de contagi de la Covid-19 a la capital catalana continua sent alt. A més, els cribratges massius estan demostrant ser efectius: en els darrers dies s'han realitzat fins a 8.275 proves PCR als carrers de diversos municipis — tinguin o no símptomes, fet que ajuda a tallar la transmissió del virus —, i en els últims set dies s'han detectat un total de 1.574 positius a través d'aquesta prova.

Comencen els tests massius a Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès

El Departament de Salut va començar aquest mateix dilluns la realització de tests massius de la Covid-19 a les localitats de Santa Coloma de Gramenet i a Vilafranca del Penedès. D'aquesta manera, se suma a Sabadell, Ripollet i Terrassa, on s'estan fent aquestes proves amb l'objectiu de detectar positius, sobretot asimptomàtics. 

Santa Coloma de Gramenet, les proves es faran als residents dels barris de Llatí i Fondo, i van adreçades especialment als qui els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància social, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d'amics i aglomeracions. Està previst que els resultats es tinguin en 48 hores, segons el departament liderat per Alba Vergés.

Al barri de Fondo, els testos es destinen a residents als carrers Liszt, Rellotge, Wagner, Beethoven, Irlanda, Mossèn Jacint Verdaguer — del núm. 150 fins al final — i plaça del Rellotge. Les proves es faran al Centre Cívic Pins — C/ Pirineus, 2-4 —. 

Al barri Llatí està destinat a residents als carrers Florència, Gènova, Milà, Roma i Perú i es faran al CAP Barri Llatí — C/ del Perú, 60-62 —. Les proves es faran del 10 al 14 d'agost. Dilluns començaran a les 15 hores fins a les 20 hores i de dimarts a divendres de 8 a 20 hores als CAP dels dos barris. «Amb l'objectiu de parar la transmissió de la covid-19, Santa Coloma participa en una prova pilot de Salut de proves PCR als districtes II i VI, del 10 al 14 d'agost. El resultat es tindrà en 48 hores», ha piulat la mateixa alcaldessa, Núria Parlon.

I a Vilafranca del Penedès, el cribratge massiu serà a partir de les 10 del matí de dilluns al Centre Cívic l'Escorxador. Les proves es destinen a persones de l'ABS de Vilafranca de 19 a 40 anys que en els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d'amics i aglomeracions. 

Encara que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de Covid-19. Les proves es faran del 10 al 14 d'agost de 9 a 13.30 hores i de 16 a 19.30 hores.


Comentaris

envia el comentari