Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones ballen en una festa, amb la taula de mescles i uns auriculars en primer pla

Lloret tanca tres bars que incomplien la normativa contra la Covid-19

Els establiments, situats al nucli antic del municipi, van excedir l'aforament màxim permès de manera reiterada
Diverses persones ballen en una festa, amb la taula de mescles i uns auriculars en primer pla
Lloret ha decretat el tancament cautelar de dos bars musicals del nucli antic del municipi. | Pixabay

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha decretat el tancament cautelar de tres bars del municipi, situats al nucli antic, per incomplir la normativa contra la Covid-19. Així ho avança aquest dimecres el 'Diari de Girona', que explica que els establiments afectats són dos bars musicals i un bar que opera durant el dia. 

Segons informa el citat mitjà, la Policia Local del municipi va fer arribar les notificacions als dos bars musicals durant la passada setmana, tenint els afectats un termini de 15 dies de termini per presentar al·legacions a l'expedient sancionador. Els dos establiments han hagut de tancar portes de manera cautelar per incompliments reiterats de la normativa contra la Covid-19.

Excés d'aforament

El 'Diari de Girona' explica que els dos locals van superar l'aforament permès i en un d'ells, fins i tot, es feia servir la pista de ball, un fet que prohibeix la normativa. Pel que fa al bar que opera durant el dia, els agents de la Policia Local van detectar també un excés d'aforament, que impedia mantenir les distàncies de seguretat. Així mateix, en alguns d'aquests establiments tancats provisionalment, es va produir també una sobreocupació a les terrasses.

A aquests tres tancaments de bars, cal sumar també altres tres locals a qui s'ha obert expedient sancionador per infraccions caràcter lleu. En aquests casos, ha estat per no complir amb el manteniment de les distàncies  de seguretat. Després de rebre els avisos, assegura el citat mitjà, aquestes irregularitats s'han corregit.

Trobades entre l'Ajuntament i el sector

El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Jordi Sais, ha recordat que, des de l'inici de la pandèmia i també durant aquests mesos d'estiu, l'Ajuntament està en contacte constant amb el sector de la restauració i l'oci nocturn. En aquest sentit, Sais ha manifestat que des del consistori s'han realitzat diverses reunions amb els diferents actors per tal d'informar sobre la situació dels locals.

Així mateix, el regidor de Seguretat ha explicat que la gran majoria de locals compleix amb la normativa, tot assegurant que els problemes han vingut «amb locals més petits que tenen aforaments més reduïts que s'han vist desbordats».