YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les mesures més dràstiques del govern per acabar amb el coronavirus en un mes i mig

Simón ha afirmat que les Comunitats Autònomes estan capacitades per enfrontar-se als rebrots

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant una intervenció al Congrés dels Diputats
L'executiu ha pres la decisió de no continuar pressionant a Felip VI | ACN

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), ha confirmat que el govern espanyol ha estudiat la possibilitat d'establir nous confinaments si els contagis continuen augmentant.

Tot i que l’objectiu és arribar a tardor amb el mínim de positius, ha explicat, ja que es té molt en compte el perill que suposa la reobertura de col·legis, universitats i la tornada a treballar presencialment. Malgrat això, el número d'infectats continua ascendint: Sanitat va sumar 1.486 casos nous només en la jornada d’ahir, i un total de 8.618 des del divendres.

A més, Simón ha explicat que podria aplicar-se l'estat d'alarma només en algunes comunitats o en algunes zones concretes, com ha ocorregut ja amb la comarca del Segrià, a Lleida. Encara que això no descarta la possibilitat d'establir un confinament nacional.

«Si es veu que la transmissió supera les capacitats actuals amb les eines legals que tenen les comunitats, s'aplicarà el que s'hagi d'aplicar», ha afirmat Simón. D'altra banda, ha volgut destacar que encara que els casos continuen ascendint, la taxa de mortalitat respecte al coronavirus està disminuint progressivament. A l'abril, els morts a causa de coronavirus se situaven entorn del 13-14%. No obstant això, ara dels contagiats fa dues setmanes, només el mor 0,29%.

Les dues comunitats més afligides presenten millores

Catalunya i Aragó, les dues comunitats més afectades pels rebrots de Covid-19, han millorat en els últims dies. Segons ha explicat Fernando Simón, la transmissió a Barcelona s'ha estabilitzat o ha entrat en un «suau descens» i ha comunicat que les autoritats sanitàries catalanes i la Generalitat estan capacitats per a controlar la situació.

A Lleida, el lloc amb més casos del principat, ha reduït a la meitat els contagis per coronavirus, en comparació amb les anteriors setmanes. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, en el barri de Saragossa que va ser confinat, Delícies, «sembla que la situació s'està estabilitzant».

No obstant això, Aragó ha comunicat 348 positius en les últimes 24 hores, en l'última setmana han estat ingressades 259 persones amb símptomes de Covid-19 i d’aquests, n’han mort 38. Tot i que, sembla que la situació en la comunitat està millorant, l'hospital Clínic de Saragossa ja s’ha desocupat el pàrquing que hi ha a l'aire lliure perquè l'Exèrcit munti allí un hospital de campanya.


Comentaris

envia el comentari