YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La malaltia del legionari, nou problema que podria arribar a Catalunya

Als Estats Units ja estan advertint ciutadans del risc

Diverses persones passejant i fent esport al passeig marítim de Barcelona
Als Estats Units ja estan advertint ciutadans del risc | EFE

Alguns experts han informat dels perills que suposen alguns edificis d'oficines que portaven mesos tancats per culpa de la crisi sanitària provocada pel coronavirusSegons ha explicat 'The New York Times', l'agència de salut pública més important dels Estats Units, el Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ha descobert que no són immunes a les conseqüències de la Covid-19.És per aquest motiu que ha volgut advertir els seus treballadors que alguns espais d'oficines podrien tornar a ser tancats novament, després que alguns dels administradors dels edificis hi hagin descobert Legionel·la. 


La Legionel·la és el grup de bacteris que causa la malaltia del legionari, que viuen en aigües estancades amb un ampli rang de temperatura. El seu creixement es veu afavorit en presència de matèria orgànica, com pot ser prop de fonts d'aigua o vàters. 


Podria suposar una nova epidèmia, si no es controla

Es tracta d'un problema amb el qual ja treballa la CDC i que pot ser molt difícil de prevenir. A més, aquesta malaltia pot ser mortal en un de cada deu casos.  Tanmateix, alguns experts portaven setmanes advertint del risc que suposaria la tornada de la gent als edificis que han estat buits durant mesos per culpa del confinament. Fins a aquest moment, les recerques sobre la Legionel·la s'havien dut a terme durant els caps de setmana o períodes de vacances curts. No obstant això, ara estan començant a estudiar com evoluciona durant etapes més llargues i quins són els millors mètodes per prevenir-la i protegir-se.Per a això, la CDC ha publicat pautes voluntàries amb l'objectiu d'ajudar els propietaris d'edificis i administradors de propietats a aconseguir que la malaltia del legionari no s'expandeixi quan les portes de les empreses es tornin a obrir. Amb tot, l'expert Andrew Wheltonpensa creu que aquestes pautes no seran prou específiques per aconseguir evitar que algú s'infecti.


Comentaris

envia el comentari