L'única cosa que demanen els experts a Fernando Simón en plena crisi de rebrots

La Societat Espanyola d'Epidemiologia avisa que la pandèmia pot «empitjorar»

El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa informant sobre l'evolució del coronavirus 22 de maig del 2020.
La Societat Espanyola d'Epidemiologia reclama millorar els recursos destinats a la lluita contra la Covid-19 | Catalunya Diari

La Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) ha llançat aquest dimarts l'advertència que, si no es prenen les mesures de contenció necessàries, la pandèmia de coronavirus acabarà «empitjorant». Concretament, la institució s'ha mostrat preocupada per la situació actual dels rebrots a l'Estat, i ha instat els organismes responsables de Salut de reforçar els controls i els cribratges. 

Una millora del sistema de detecció i control dels rebrots, principal objectiu

En aquest sentit, l'organisme ha avançat que se sumarà a la lluita contra la Covid-19 subministrant a les administracions estatals i sanitàries els recursos necessaris per a la contenció de la malaltia. A més a més, la SEE també participarà i ajudarà en «qualsevol procés d'avaluació que permeti generar coneixement», amb l'objectiu de plantar cara al coronavirus «amb la major efectivitat possible, aportant professionals» de tots els àmbits de la sanitat pública. 

Ara bé, la institució considera essencial i imprescindible realitzar una avaluació de les estratègies que s'han dut a terme des del començament de la crisi sanitària, i el seu respectiu impacte. La idea principal que proposa és millorar la capacitat de resposta, afavorint «l'aplicació de les mesures més efectives i descartant aquelles que tinguin poc o cap benefici».

La responsabilitat civil, peça clau per controlar la malaltia

De la mateixa millora, proposa una especial atenció als sistemes de salut, i els diferents nivells assistencials dels Serveis d'Epidemiologia i Salut Pública, l'Atenció Primària, l'Atenció Especialitzada i els Serveis Socials. En definitiva, una millor dotació dels serveis de detecció i control de les malalties transmissibles ajudaria a realitzar una bona feina, sempre que la feina la facin professionals «adequadament formats», amb bones condicions laborals i remuneracions «dignes».

Finalment, l'organisme també recorda la importància de la responsabilitat «individual, col·lectiva i institucional», ja que es tracta de la «millor manera» de debilitar la pandèmia. Per això, la SEE insta la societat a respectar les mesures de prevenció bàsiques: rentar-se les mans, utilitzar les mascaretes, respectar les distàncies de seguretat, si és possible, de dos metres, abaixar l'activitat social, sobretot en llocs amb poca o nul·la ventilació, i respectar la quarantena i els aïllaments decretats per les autoritats sanitàries. 


Comentaris

envia el comentari