YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat suma 1.418 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores

El ministeri també recull un total de 64 defuncions durant l'última setmana a causa del virus

Joves amb mascareta en un aeroport
El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les dades de coronavirus per a aquest dimarts, 11 d'agost | EFE

El Ministeri de Sanitat ha registrat 3.632 nous positius per covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats aquest dilluns. Segons l'últim informe, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 326.612 casos confirmats per proves diagnòstiques. D'aquests, 1.418 s'han diagnosticat el dia anterior.

De nou, la CCAA amb més diagnòstics el dia previ és l'Aragó amb 448 seguida del País Basc amb 243 i de Madrid amb 190. Andalusia en va registrar 109 i Catalunya 100. Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.581 el total de morts per coronavirus a tot l'Estat espanyol, cinc més que aquest dilluns.

Segons l'últim informe, hi ha hagut 64 defuncions en els últims set dies, la meitat a l'Aragó (32). A Catalunya van ser-ne dos. En l'última setmana hi ha hagut 805 hospitalitzacions i 45 ingressos en UCI. Hi ha hagut 44.489 casos diagnosticats en els últims 14 dies a tot Espanya i 24.273 en els darrers set. Per inici de símptomes, s'han diagnosticat 12.461 casos en els últims 14 dies i 3.520 en la darrera setmana.

Els pacients amb COVID-19 donen positiu durant una mitjana de tres setmanes

Una anàlisi de la Universitat de Pittsburgh (els Estats Units) ha evidenciat que els pacients amb Covid-19 mantenen els seus positius durant una mitjana de tres setmanes, i que la repetició de proves en pacients que inicialment eren negatius molt rares vegades conduïa a un resultat positiu.

En el seu treball, publicat en la revista 'Infection Control & Hospital Epidemiology', els investigadors van revisar els resultats de més de 30.000 proves de Covid-19 realitzades a pacients adults. Les proves es van realitzar entre el 3 de març i el 3 de maig de 2020. D'aquestes proves, 485 es van repetir almenys una vegada. 

Entre els 74 pacients que inicialment van donar positiu i van ser reexaminats, prop de la meitat eren encara positius i l'altra meitat eren negatius. El temps mitjà entre un positiu inicial i una repetició del positiu va ser de 18 dies, mentre que el temps mitjà entre un positiu inicial i una prova negativa va ser de 23 dies, la qual cosa suggereix que les proves de PCR poden continuar sent positives fins a algun punt intermedi, al voltant de 21 dies.

La raó més comuna de la repetició de les proves en algú que inicialment va donar positiu va ser determinar si era necessari continuar els protocols de prevenció d'infeccions quan el pacient fos donat d'alta.

Dels 418 pacients que inicialment van donar negatiu i es van tornar a fer les proves, el 96,4 per cent encara eren negatius en tornar a fer-les. La detecció asimptomàtica preoperatòria va ser la raó més comuna per la qual es van tornar a realitzar proves als pacients negatius, seguida de la sospita clínica que la primera prova va ser un fals negatiu. Per als 15 pacients que van passar de negatiu a positiu, la mitjana de temps entre les proves va ser de vuit dies. 

«Encara que la nostra anàlisi no pot proporcionar una guia clínica definitiva respecte a la repetició de proves per a Covid-19, sí que assenyala diverses àrees interessants per a una major recerca, com la identificació de predictors de falsos negatius inicials i la provisió d'una millor estimació del temps que algú que dóna positiu podria transmetre el virus a uns altres», explica l'autora principal, Amy Kennedy.


Comentaris

envia el comentari