Baixa força el nombre de contagis de coronavirus: Salut en notifica 851

El risc de rebrot baixa fins a tres punts, segons el Departament de Salut

Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se
Salut ha notificat 851 contagis de coronavirus aquest diumenge. | cedida

Catalunya ha sumat 851 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, elevant la xifra total als 122.478, segons l'últim balanç aquest diumenge del Departament de Salut. Són 452 positius menys que els reportats fa 24 hores (1.303). La xifra de casos amb totes les proves és de 145.832 (852 més en les últimes hores).

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.153 persones per coronavirus a Catalunya, 7 més que en el darrer balanç i 3 de les quals a la ciutat de Barcelona. Els ingressats als hospitals pugen en 28 persones i són ara 755. D'aquests, 136 estan a l'UCI, sis més que fa 24 hores. El risc de rebrot baixa tres punts i és de 172,87 (ahir 175,88), mentre que la velocitat de propagació puja a 0,99 i frega la barrera de l'1.

El coronavirus també fa caure els lloguers de pisos d'estudiants

En un altre ordre de coses, però encara en relació amb el virus, el lloguer de pisos a estudiants a Girona ha caigut a la meitat. El motiu és que la semipresencialitat de la UdG provocada pel coronavirus ha fet que molts d'aquests joves hagin decidit quedar-se a casa seva, enlloc de compartir habitatge. El president del Col·legi d'API de Girona, Joan Company, explica que entre juny i juliol gairebé no es van signar contractes, malgrat que és l'època en la que hi ha «més moviment». Company remarca que durant el període de matrícula de setembre han començat a notar interès però «ni de bon tros» com en anys anteriors. En canvi, els estudiants de Fisioteràpia francesos de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) de Salt sí que han continuat llogant o mantenint els pisos que ja tenien arrendats.

El coronavirus ha afectat de manera clara el mercat immobiliari. Un dels col·lectius que genera més moviment durant l'estiu és el dels estudiants que volen llogar un pis per compartir. El problema és que les universitats s'han vist obligades a readaptar els estudis per tal de poder fer compatible l'activitat lectiva i investigadora amb el coronavirus. En aquest sentit, la Universitat de Girona (UdG) ja va anunciar que el curs que ve seria semipresencial, per tal de poder donar resposta als estudiants i mantenir les mesures de seguretat.


Comentaris

envia el comentari