Catalunya notifica 1.343 nous contagis de covid-19 aquest divendres

S'ha informat de 13 noves persones mortes

Pla general d'un professional sanitari atenent una pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós el 28 d'abril de 2020
1.343 nous contagis a Catalunya segons les dades d'aquest divendres. | ACN

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat aquest divendres, 24 de juliol, de 1.343 nous contagis per coronavirus a Catalunya. La xifra és molt elevada, però lleugerament inferior a la d'aquest dijous, quan eren 1.494. Pel que fa a morts, hi ha un augment i aquest divendres se situen en 13.

Continua pujant el nombre de persones hospitalitzades a Lleida

El nombre de persones ingressades amb covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida continua pujant i ja arriba a les 186 persones, tres mes que aquest dijous, segons dades del Departament de Salut. Les UCI dels diferents centres hospitalaris tenen 21 pacients. D'altra banda, des que va començar el rebrot al Segrià, un total de 140 persones han estat donades d'alta a l'Hospital Arnau de Vilanova i quatre més al Santa Maria. Pel que fa als centres habilitats per aïllaments d'aquelles persones temporeres de la fruita o que no tenen possibilitat de confinar-se, n'hi ha 57, repartides entre l'Hotel Rambla i la casa de colònies la Manreana de Juneda.

A l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova hi ha 83 persones ingressades amb coronavirus, una menys que aquest dijous. Del total, 10 es troben a l'UCI i 73 a planta. A l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova hi ha 21 hospitalitzats, un més que el dia anterior; dels quals sis a l'UCI i 15 a planta. A l'Hotel Salut Nastassi hi ha 15 persones ingressades i en altres centres 67, de les quals cinc a l'UCI i 62 a planta. Finalment, respecte als que fan l'aïllament als centres habilitats, a l'Hotel Rambla hi ha 18 persones, de les quals 7 amb covid positiu i 11 són contactes. A La Manreana hi ha 39 persones, totes amb covid positiu.

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari Santa Maria limiten l'accés dels acompanyants, tant en pacients hospitalitzats com en pacients que van a consultes externes. Així, no està permesa l'entrada de cap acompanyant als dos hospitals lleidatans a causa dels nous rebrots de coronavirus que s'han produït a la comarca del Segrià en aquest darrer mes. Tot i això, hi ha diferents excepcions en què es facilita l'accés d'un sol acompanyant per pacient, que preferiblement sempre ha de ser el mateix. Es tracta de casos d'acompanyament de pacients al final de la vida, pacients dependents o portadors de la targeta CUIDA'M, pacients i obstètriques i pediàtrics, així com sempre que així ho decideixi l'equip assistencial.


Comentaris

envia el comentari