Salut detecta un nou brot de coronavirus al Berguedà

S'han fet proves PCR i es fa seguiment a tots els contactes dels afectats

Progressos en la vacuna del coronavirus.
S'han fet proves PCR i es fa seguiment a tots els contactes dels afectats | Catalunya Diari

Salut ha detectat un nou brot de coronavirus en una família a la localitat de Bagà (Berguedà). Les persones afectades compleixen ara la quarantena en confinament domiciliari, segons informa 'Regió 7'.

Segons informa el Servei Català de Salut, «no s'han identificat més contactes estrets atès que els contactes familiars ja estaven fent quarantena quan van iniciar els símptomes». Una sola persona de la família es va trobar malament i, en detectar-li que tenia coronavirus, immediatament es va activar el protocol i els mecanismes per evitar escampar el virus.

Control exhaustiu dels contactes

A més, es van «identificar els seus contactes estrets domiciliaris i socials i se'n fa un seguiment exhaustiu per part de l'Equip d'Atenció Primària en coordinació amb l'Equip de Salut Pública des de la setmana passada», segons declaren les mateixes fonts.

A més, «tot i que no s'han identificat contactes estrets en l'entorn laboral, el Servei de Prevenció de l'empresa on treballa la primera persona afectada ha realitzat PCR a tots els treballadors i són tots negatius». 

El Servei Català de Salut ha volgut recordar que «en tot moment els contactes estrets, independentment del resultat de la PCR , han de continuar fent la quarantena». Pel que fa als «contactes no estrets, no han de fer quarantena. Quan un contacte estret passa a ser cas, s'inicia novament el seguiment esmentat».

Aïllats 30 nens d'un casal al Ripollès

Aquest dijous l'Ajuntament de Ripoll va decidit aïllar preventivament 30 infants i 4 monitors del Casal de lleure de l'Estiu Actiu que s'organitza des del consistori. El motiu és un positiu per Covid-19 en l'entorn proper d'un dels infants del grup de 3r i 4t de Primària.

Com a mesura de prevenció i seguint el protocol establert, els nens i nenes i els monitors del seu grup de convivència hauran d'estar a casa fins a conèixer els resultats de les proves PCR d'aquest infant. Sense ànim de ser alarmistes, l'Ajuntament de Ripoll demana no abaixar la guàrdia i seguir «meticulosament» amb totes les mesures que dicten les autoritats.


Comentaris

envia el comentari