ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Els registres del coronavirus sumen 26 morts a Catalunya, 3 dels quals les darreres 24 hores

Són dades inferiors a les ofertes ahir

Un empleat en un laboratori de Beijing, a la Xina, el 14 de maig de 2020
Els registres del coronavirus van minvant a Catalunya. | ACN

Les funeràries catalanes han reportat 26 noves morts per covid-19 en les darreres 24 hores, 251 menys que en l'últim balanç del Departament de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes en 12.180. A banda, s'han detectat 499 nous casos positius testats (400 més) i ja en són 65.901. Amb tot, val a dir que de les 26 noves morts sumades als registres, només 3 corresponen a les darreres 24 hores, quatre menys que les dades fetes públiques aquest dimecres.

D'entre les víctimes, 6.663 persones han mort en hospital o en centre sociosanitari (5 més), 3.974 ho han fet en una residència (1 més) i 778 al domicili (1 menys respecte al balanç d'aquest dimecres), mentre 765 no estan classificades per falta d'informació (21 més). Fins ara hi ha hagut 4.034 persones ingressades greus, 7 més des de l'últim balanç, i actualment en són 164, 23 menys que fa 24 hores.

El Trueta també abaixa pistonada en les seves eines de lluita contra la covid-19

Les dades de la covid-19 permeten anar desactivant serveis que es van posar en marxa en el pic més elevat de la pandèmia. L'hospital Josep Trueta de Girona ha donat per finalitzat el programa d'Atenció Domiciliària després de 53 dies que ha estat en actiu, per donar resposta a l'emergència sanitària provocada pel coronavirus. En total, aquest servei ha atès 138 pacients infectats per la covid-19.

La majoria (72) han estat persones amb un quadre lleu de pneumònia que necessitaven l'assistència de professionals que es desplaçaven fins a la residència del malalt. La resta han estat pacients que tenien diferents patologies. De les 138 persones ateses, quatre han necessitat que se'ls reingressés al centre, ja que les complicacions de la malaltia així ho aconsellaven i un dels quals ha acabat morint per coronavirus.

El programa liderat pels serveis d'Urgències del Santa Caterina i el Trueta va començar a principis d'abril amb la col·laboració del Servei de Farmàcia Hospitalària dels dos centres i els professionals del SAP Argos. Aquesta ha estat la primera vegada que es posa en marxa un programa com aquest des d'Urgències a l'hospital Trueta.


Comentaris

envia el comentari