Nissan aclareix que ampliar la producció a Barcelona no hagués salvat la planta

La companyia assegura que ha hagut de prendre una decisió «molt difícil»

Imatge de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona
Nissan assegura que augmentar la producció a les plantes de Catalunya no les hauria pogut salvar | Nissan

La companyia automobilística Nissan ha assegurat aquest dijous, 28 de maig, que haver assignat més models a les plantes que té a Barcelona no les hagués fet sostenibles de cara a evitar el tancament que s'ha anunciat per part de la matriu al Japó.

Ho ha dit en roda de premsa el president de Nissan per a Europa, Gianluca de Ficchy, després que la signatura japonesa hagi presentat el seu pla estratègic, que contempla registrar una reducció del 20% de la seva capacitat de producció a tot el món.

De Ficchy ha remarcat que la planta de Barcelona estava produint al 20% de la seva capacitat, després de la retirada del 'pick-up' de Mercedes-Benz, i que estava previst que aquest nivell es reduís encara més, alguna cosa que no s'hagués resolt amb l'adjudicació de més models.

D'altra banda, des del Japó, el CEO de Nissan, Makoto Uchida, ha confirmat aquest dijous en roda de premsa la decisió de l'empresa de tancar les plantes a Catalunya i ha admès que es tracta d'una «decisió difícil».

Nissan ha pres una decisió «molt difícil»

En una roda de premsa des del país nipó per explicar els plans de la companyia, Uchida ha dit que van «considerar diverses mesures» per mantenir les operacions a Barcelona però que segueixen amb la intenció de tancar i obrir negociacions per al procés de retirada.

Segons Nissan, en els pròxims mesos ha de prendre «decisions difícils» de forma «decisiva i sense compromís» per «racionalitzar el negoci» i «reorganitzar on no s'esperen retorns suficients».

D'altra banda, Uchida ha confirmat que mantindran la presència a Sunderland, al Regne Unit, i tampoc està previst el tancament de les altres plantes de la multinacional a l'Estat espanyol, a Cantàbria i Castella i Lleó, ja que no són instal·lacions de muntatge dels vehicles sinó de fabricació de peces que assorteixen també les plantes de Renault a Europa.


Comentaris

envia el comentari