Catalunya registra 8 morts i 969 casos més de coronavirus en les últimes 24 hores

Barcelona suma 239 positius i el Segrià 61

Treballador sanitari inspecciona una pacient
Els contagis no cessen després dels últims brots | EP

Catalunya ha registrat fins a aquest dimecres 93.361 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR), 969 més que en el recompte del dimarts, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

El balanç diari de morts i afectats impulsat pel departament parteix de la informació de les funeràries, que declaren diàriament els casos de difunts amb coronavirus.

12.710 des de l'inici de la pandèmia a Catalunya

Les funeràries han registrat fins al moment 12.710 morts a Catalunya per coronavirus, vuit més que en el balanç del dimarts: 6.969 en hospital o centre sociosanitari, 4.117 en residència, 807 en domicili, i la resta són casos no classificables per falta d'informació.

Del total de casos, 4.281 han estat hospitalitzats en estat greu (actualment hi ha 89, un més que el dimarts) i s'han registrat 40.948 altes hospitalàries fins al moment. Quant a residències d'ancians, hi ha fins ara 15.660 persones que han donat positiu.

La ciutat de Barcelona ha registrat des de l'inici de la pandèmia fins ara 19.798 casos, 239 més que en el balanç del dimarts. I per la seva banda, la comarca del Segrià (Lleida) ha acumulat 5.217 positius, 61 més que en l'últim recompte.

Possibles modificacions a Lleida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha obert la porta a modificar alguna de les mesures que s'estan aplicant a Lleida pels brots de coronavirus. «Estem en una situació de tenir la situació molt més controlada i veiem que la tendència és a la baixa», ha dit a RAC1.

Vergés ha explicat que tant ella com el conseller d'Interior, Miquel Buch, es reuniran avui a Lleida amb alcaldes i alcaldesses dels territoris afectats i en el marc del Procicat i faran «una proposta».  Tot i aquesta millora, ha alertat que la situació «continua sent complicada», ja que es manté la transmissió comunitària i que la situació als hospitals és «greu». «En cap cas estem parlant que ja s'ha acabat tot», ha manifestat.

Vergés ha defensat que les mesures aplicades al Segrià «han funcionat», tot i que ha reconegut que poden ser «difícils de comprendre per part de tots»


Comentaris

envia el comentari