Salut confirma una nova mort per coronavirus a Catalunya

Des de l’inici de l’epidèmia han mort per coronavirus 12.592 persones

Coronavirus 2020
Salut ha sumat un nou mort als registres del coronavirus. | ACN

Les funeràries han un nou mort per covid-19 a Catalunya en les últimes hores, segons l'últim balanç del Departament de Salut, quatre menys que les informades diumenge. Això situa la xifra global de víctimes en 12.592. A banda, s'han detectat 176 nous casos positius testats (118 que en l'últim balanç), i la xifra total puja a 73.330. D'entre les víctimes, 6.872 persones han mort en hospital o centre sociosanitari (una més), 4.099 en una residència (igual) i 796 al domicili (les mateixes), mentre que les no classificades per falta d'informació són 825 (mateixa xifra). Fins ara hi ha hagut 4.160 persones ingressades greus, tres més que en les últimes 24 hores, i actualment n'hi ha 45, tres més.

Especial atenció al Segrià

La comarca del Segrià ha doblat els positius per covid-19 en una setmana, passant dels 266 de la setmana del 22 de juny als 524 dels últims set dies. Des de l'inici de la pandèmia acumula 2.541 casos (341 a residències). La retrospectiva mostra cinc casos diumenge i 65 dissabte. El canvi de tendència es veu pels volts de Sant Joan, ja que el 26 de juny es van comunicar 86 positius.

Hi ha 10 positius detectats en residències en les últimes dues setmanes, 9 dels quals confirmats el 4 de juliol. Pel que fa a les defuncions, la comarca en registra 136 entre confirmats i sospitosos, l'última amb data del 22 de juny. D'aquesta xifra de morts, 54 són a residències, 75 a hospitals o sociosanitaris, 4 al domicili i 3 consten com a no classificats.

El Departament de Salut ha fet una crida perquè professionals sanitaris d'arreu de Catalunya es desplacin a Lleida per donar suport a l'emergència sanitària. La crida es va fer dissabte i, segons la gerent dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Divina Farreny, encara no hi ha dades de quants professionals s'hi han ofert voluntàriament. De moment, ha dit, un equip de la regió sanitària del Pirineu baixarà aquest dimarts al Segrià amb l'objectiu de fer testos a professionals i usuaris de totes les residències del Segrià. De moment, aquest dilluns s'han detectat casos nous de coronavirus en una altra residència de la comarca, que se suma als contagis ja controlats al centre privat Castrillón.


Comentaris

envia el comentari