La consellera Alba Vergés en una compareixença amb mascareta, llaç groc i una carpeta a les mans

Salut aclareix si el confinament municipal passarà a comarcal

Vergés assegura que «estem a un nivell de contagis altíssim»

La situació epidemiològica millora lleugerament a Catalunya, però la pressió hospitalària continua a l’alça i està a punt d’aconseguir igualar el pic de la segona onada. Així ho ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, qui opina que aquest pic se superarà en pocs dies, ja que «estem a un nivell de contagis altíssim», encara que afirma es pot veure que estem en una situació de «desacceleració o frenada».

Les dades durant la segona onada van arribar a ser de 2.811 persones ingressades i 594 llits d’UCI. Ara mateix hi ha 2.809 persones ingressades i 550 a l’UCI, fet que fa suposar que en uns dies ja se superaran les dades de l’última onada.

«Quan va començar la segona onada la situació assistencial era molt millor»

En aquest aspecte, el coordinador del seguiment de la pandèmia a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha volgut destacar que «és important entendre que quan va començar la segona onada la situació assistencial era molt millor que la que tindrem al final d'aquesta tercera». Així, ha volgut recordar que s’ha de «protegir a les persones vulnerables», però no ha parlat només d’aquelles persones en grups de risc. «No només en termes sanitaris, sinó en termes socioeconòmics: gent que no es pot aïllar perquè ha d'anar a treballar, o perquè a la seva llar hi ha dificultats».

Alba Vergés ha remarcat, també, que la pandèmia del coronavirus «té moltes conseqüències per a la salut de molta gent, per al nostre sistema sanitari i per a tota la societat». La consellera de Salut ha afirmat que tot i que els contagis es troben en desacceleració, «sobrepassarem el pic de la segona onada i estarem pitjor, des del punt de vista assistencial».

Per la seva banda, Miquel Sàmper ha afirmat que la petició sobre que el confinament sigui comarcal «ens ha arribat i es treballarà aquesta setmana». En els pròxims dies se celebrarà la reunió que confirmarà les noves restriccions a Catalunya per evitar sobrepassar el pic de contagis de la segona onada i millorar la pressió assistencial.