Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Taules i cadires en una classe buida d'una escola

Dos grups tancats i 500 persones en quarentena més a Catalunya

Hi ha 3.992 positius acumulats (149 més) i continua tancada una llar d'infants a l'Hospitalet de Llobregat

Taules i cadires en una classe buida d'una escola
Hi ha un total de 1.230 grups confinats arreu de Catalunya. | Pixabay

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 1.230, dos més que els declarats aquest dilluns, segons dades del Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 3.992 positius des de l'inici de curs, 149 més que en el darrer balanç. D'aquests, 3.552 entre alumnat, 413 entre docents i personal d'administració i serveis i 27 entre personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 29.601, 27.859 alumnes, 1.488 docents i personal d'administració i 254 personal extern. Les persones en quarantena han pujat en 533, després de la baixada d'aquest dilluns. D'altra banda, continua tancat completament un centre a Catalunya, una llar d'infants a l'Hospitalet de Llobregat.

Els alumnes de l'escola de Mieres (Garrotxa), obligats a portar mascareta

Educació no permetrà que els alumnes de primària de l'escola Finestres de Mieres (Garrotxa), que dimarts passat van protestar contra l'obligació de portar mascareta no assistint a l'escola, vagin a classe sense tapaboques. El director territorial, Martí Fonalleras, va assegurar aquest dilluns que dur-la és de «sentit comú» i que obeeix a motius «de seguretat i solidaritat». «Cal deixar el que és individual i pensar més en el col·lectiu, perquè potser a tu no t'afecta però sí que acabes afectant els altres», ha dit. Fonalleras ha explicat que ja ha parlat amb la directora de l'escola i que té pendent fer-ho amb l'AMPA.

En una carta que van enviar tant a Educació com a Salut, les famílies dels alumnes del centre educatiu reclamaven que els nens poguessin fer classe sense mascareta. Ho raonaven perquè, en ser una escola rural, a la pràctica els nens són com un grup estable de convivència. A més, recordaven que a Mieres no s'havien detectat positius de Covid-19 i que, per contra, haver de dur mascareta a l'aula provocava «molèsties i dificultats» als escolars.

Pedagogia contra l'absentisme

El director dels serveis territorials també ha explicat que el Departament d'Educació està fent pedagogia amb els pares d'aquells alumnes que no els porten a classe per la Covid-19. «Intentem convèncer-los que això no porta a res; de moment no tenim prevista cap acció punitiva», ha dit Martí Fonalleras.

Sí que ha admès, però, que si alguna situació s'enquista, es plantejaran què fer, perquè al capdavall s'afectarà «un dret fonamental de l'infant que és el d'anar a escola». De totes maneres, però, el delegat territorial creu que la majoria de casos d'absentisme es donen sobretot a l'etapa d'infantil. És a dir, en què l'ensenyament no és obligatori.