YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Pugen a 1.491 els grups escolars confinats a Catalunya pel coronavirus, però reobren dues escoles

A més, hi ha un total de 35.378 persones confinades, 755 més que en el balanç anterior

Imatge d'uns infants en una escola bressol
Pugen a 1.491 els grups escolars confinats. | Pixabay

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 ha repuntat en les darreres 24 hores després de diversos dies de baixada. En total hi ha 1.491 grups tancats, 33 més que aquest dimarts. Segons les dades del Departament d'Educació, representen el 2,07% del total. Hi ha 35.378 persones confinades, 755 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 33.668 són alumnes, 1.646 docents i personal d'administració i serveis i 64 personal extern.

En els darrers deu dies s'han registrat 3.409 positius 

En els darrers deu dies s'han confirmat 3.409 positius, 3.112 entre alumnat, 277 entre docents i personal d'administració i 20 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 27.213, 371 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha dos centres completament tancats a Catalunya, dos menys que en el darrer balanç, després de la reobertura de l'escola de Les Avellanes — ZER Montsec de les Avellanes i Santa Linya, a la comarca de la Noguera; i la llar d'infants Ding-Dong de Tivissa, a la Ribera d'Ebre.

Els centres tancats són l'Escola del Montgoi-ZER Poblet de Vilaverd, a la comarca de la Conca de Barberà, i l'Escola Bressol Municipal de Llívia a Lleida, a la comarca del Segrià. El pic de confinats a les escoles catalanes es va produir entre finals d'octubre i principis de novembre, amb més de 80.000 alumnes. Pel que fa als grups, es va arribar als 3.504 grups tancats presencialment.

Prova pilot amb purificadors d'aire en una escola de Ripoll

La ventilació d'espais tancats compartits és una de les claus del protocol per evitar contagis de Covid-19, sent les escoles un dels espais problemàtics en aquest àmbit. En diversos països europeus s'ha introduït la ventilació artificial amb purificadors d'aire, que a Catalunya ha arribat als centres educatius de la Ripollès, així com al municipi osonenc de Sant Quirze de Besora.

Es tracta d'una donació de l'empresa de ventiladors Sodeca que de forma solidària ha lliurat un aparell a cadascuna de les llars d'infants, escoles i instituts de la comarca. Aquesta experiència dels purificadors d'aire a les aules és la primera a Catalunya i el Departament d'Educació en farà un seguiment.


Comentaris

envia el comentari