Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Tanca portes una altra escola catalana per coronavirus: ja en són vuit

Els grups escolars confinats per covid-19 són 1.810 i hi ha 44.128 persones confinades
Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona
Baixen a 1.810 els grups escolars confinats i a 44.128 les persones en quarantena | ACN

Els grups escolars confinats per covid-19 són 1.810, 118 menys que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Representen el 2,51% del total. Hi ha 44.128 persones confinades, 2.702 menys que en el darrer balanç: 41.844 alumnes (-2.562), 2.161 docents i personal d'administració i serveis (-123) i 123 de personal extern (-17). 

Un total de vuit centres tancats

Els positius acumulats són 47.841, 241 més que en el balanç anterior. Es registren 4.186 positius als centres educatius els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha vuit, un més que en el darrer balanç, a la Conca de Barberà (1), el Barcelonès (2), Osona (1), Vallès Occidental (1), Noguera (1), Garraf (1) i Baix Penedès (1). Representen el 0,16% del total.

Els vuit centres tancats són l'escola Les Ventoses, de la ZER El Sió, a Preixens (Noguera), la llar d'infants municipal 'El Cargol' a Sant Boi de Lluçanès (Osona); l'escola bressol del Sarral (Conca de Barberà); el centre 'El Picarol Blau' a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental); el centre 'Corazón de Jesús' de Barcelona i l'escola bressol 'Pam i Pipa' de Badalona (Barcelonès); la llar d'infants 'El Trenet Tutut' a Cubelles (Garraf) i la llar d’infants de Banyeres del Penedès.

Un centre tancat més que ahir

Així les coses, ha tingut lloc una nova baixada tant de grups escolars confinats com de persones en quarantena, que durant el dia d'ahir eren de 1.928 i 46.830 respectivament, tal com va confirmar el Departament d'Educació.

En aquest sentit, durant la jornada es van registrar 308 grups escolars menys confinats que el dia anterior, i també una disminució de 7.417 pel que fa a les persones en quarantena. La xifra de grups confinats representava el 2,68% del total.

Quant a centres tancats, n'hi havia un total de set durant el dia d'ahir, quelcom que suposava un centre menys tancat que en l'últim balanç que havia publicat el Govern català. En aquest sentit, els centres que estaven tancats durant el dia d'ahir erennl'escola bressol del Sarral, a la Conca de Barberà; el centre 'Corazón de Jesús' de Barcelona i l'escola bressol 'Pam i Pipa' de Badalona; la llar d'infants municipal 'El Cargol' a Sant Boi de Lluçanès, a la comarca d'Osona; el centre 'El Picarol Blau' a Sant Quirze del Vallès; l’escola Les Ventoses, de la ZER El Sió, a la Noguera, i la llar d’infants de Banyeres del Penedès.