Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

La Covid repunta a les escoles: 399 grups confinats i 10.702 persones en quarantena

Hi ha tres centres tancats, un menys que en el darrer balanç, i s'han registrat 1.587 casos positius els darrers deu dies

Repunt del coronavirus a les escoles catalanes. Segons el darrer balanç del Departament d'Educació, els grups escolars confinats per la Covid-19 a Catalunya són 399, 42 més que en el darrer balanç. Aquesta xifra representa el 0,61% dels aproximadament 72.000 totals. Ara com ara, hi ha 10.702 persones confinades, 1.166 més que fa 24 hores: 10.147 alumnes (+1.102), 521 docents i personal d'administració i serveis (+58) i 34 personal extern (+6). Els positius acumulats des de l'inici del curs escolar són 81.705, 179 més. En els darrers deu dies, s'han registrat 1.587 positius als centres educatius. A més, hi ha 330 centres amb algun grup confinat, el 6,47% dels 5.104 centres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Actualment, a Catalunya hi ha tres centres educatius tancats completament a la Cerdanya i les Garrigues: les escoles Portella Blanca i la Pere Sarret, totes dues de la ZER Baridà-Batllia, a Lles de Cerdanya i Montellà i Martinet, respectivament; i l'escola Sant Bonifaci – ZER Riu Set a Vinaixa (Garrigues).

Vaga al sector educatiu aquest dijous

La CGT i altres sindicats i diverses plataformes d'interins han convocat vaga al sector educatiu en contra de l'«abús» de temporalitat aquest dijous. Els treballadors exigeixen que s'aturin tots els processos d'oposicions on s'ofereixen places que ara ocupen personal temporal que fa més de tres anys que treballa i que s'estabilitzi aquestes persones. La secretària general d'ensenyament de CGT, Marta Minguella, ha explicat que la crida a la vaga és per a tot el personal educatiu, des de docents a personal externalitzat.

La portaveu de la Plataforma d'Interines Docents de Catalunya (PINDO), Encarni Salguero, ha alertat que la meitat dels docents són temporals i hi ha uns 28.000 interins. La convocatòria de vaga engloba els docents però també les Tècniques d'Educació Infantil (TEI), el personal d'administració i serveis, el de suport o el de neteja o de menjador externalitzat. Minguella ha afirmat que l'objectiu és «denunciar la precarietat laboral» que viu el sector i la «desinversió» que pateix el sistema públic d'educació.

Per això, ha reclamat també ràtios més baixes i més personal «amb contractacions en condicions». En aquest sentit, ha apuntat que a hores d'ara hi ha milers de treballadors del sector educatiu que no saben on treballaran el curs vinent i que no poden portar a terme un projecte de vida.