Gel hidroalcohòlic i un rotlle de paper a l'entrada d'una aula de 4t d'ESO de l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona

La Covid s'estabilitza a les escoles catalanes: 462 grups i 11.160 persones confinades

La pandèmia manté tancats tres centres educatius, dos a la Cerdanya i un a les Garrigues

La pandèmia de coronavirus es manté estable als centres educatius catalans, amb un mínim increment en els grups escolars confinats i un descens en la xifra de persones confinades. Segons el darrer balanç del Departament d'Educació, els grups escolars confinats per Covid-19 a Catalunya són 462, una xifra que representa el 0,64% dels aproximadament 72.000 que hi ha. Així mateix, hi ha 11.160 persones confinades, 130 menys que en el darrer balanç: 10.615 alumnes (-121), 514 docents i personal d'administració i serveis (-8) i 31 personal extern (-1).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Des que va començar el curs escolar, els casos positius acumulats són 82.346, 166 més que en el darrer balanç. En els darrers 10 dies, s'han registrat 1.754 positius als centres educatius en els darrers deu dies. A més, hi ha 349 centres amb algun grup confinat, el 6,84% dels 5.104 centres i hi ha tres centres tancats completament a la Cerdanya i les Garrigues.

Pel que fa a la Cerdanya, són les escoles Portella Blanca i la Pere Sarret, totes dues de la ZER Baridà-Batllia, a Lles de Cerdanya i Montellà i Martinet, respectivament; i a les Garrigues es tracta de l'escola Sant Bonifaci – ZER Riu Set a Vinaixa.

Crítiques al nou criteri en el sistema de preinscripció escolar del Consorci d'Educació de Barcelona

Les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) han carregat contra el Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) per la introducció d'un nou criteri en el sistema de preinscripció escolar. En aquest sentit, asseguren que moltes famílies s'han quedat sense plaça a cap dels centres adscrits on l'haurien de tenir garantida. En alguns «no només no s'ha garantit una plaça a l'institut de referència», sinó que tampoc s'ha reservat «una plaça a cap dels altres centres adscrits».

Així, consideren que es tracta d'una problemàtica «especialment greu» tenint en compte que el CEB ho va implementar per garantir que totes les escoles d'educació primària de caràcter públic tinguessin un institut adscrit de referència amb el qual poder-se coordinar.

Des de l'associació exposen el cas de dos alumnes de l'Escola Patronal Domènech de Gràcia que s'han quedat sense plaça a l'institut de referència on anirà tot el seu grup de classe. També posen sobre la taula un segon episodi al barri del Clot, on prop de 16 infants s'han quedat sense lloc a cap dels centres adscrits.