Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Pugen a 827 els grups escolars confinats i a 19.916 les persones en quarantena a Catalunya

A més, hi ha quatre centres tancats totalment

El nombre de grups escolars confinats per un cas de covid-19 és de 827, 35 més que aquest dijous. Segons les dades d'Educació, són l'1,15% del total. Hi ha 19.916 persones confinades, 845 més que en el balanç anterior: 18.942 alumnes, 940 docents i personal d'administració i serveis i 34 personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 1.558 positius, 1.409 d'alumnat, 142 de docents i personal d'administració i 7 de personal extern. 

166 positius acumulats més que en balanç anterior

Els positius acumulats són 30.592, 166 més que en el balanç anterior. Els centres tancats són ja 4. L'Escola El Roser – ZER Alt Segrià de Torre-serona se suma a l'Escola Santa Margarida – ZER Alt Berguedà de Gósol, la Llar d'Infants La Cadireta del Bruc (Anoia) i l'Atlètic Terrassa Hockey Club.

Amenaça de vaga de cara al segon trimestre del curs escolar

Els sindicats d'ensenyament no descarten convocar una vaga el segon trimestre si el Departament d'Educació no s'asseu a negociar les seves demandes, amb la possibilitat que sigui durant la primera quinzena de febrer, segons ha explicat el portaveu d'USTEC-STEs, Jaume Ané. Més d'un centenar de persones han participat aquest dijous  a la plaça de Sant Jaume en una concentració convocada de forma conjunta pels sindicats USTEC-STEs (IAC), CCOO, UGT i la federació USOC per reclamar una «educació segura», amb ràtios més baixes, més personal i més mesures davant de la Covid-19, entre altres reivindicacions.

«Aquest trimestre les coses no s'han fet bé i hem de suspendre el Departament. Comencem un calendari de mobilitzacions, que continuï més enllà de Nadal i que potser ens porta a una convocatòria de vaga», ha afirmat el portaveu del sindicat majoritari en declaracions als mitjans de comunicació.