Els grups escolars confinats per covid-19 són 1.477, 126 menys que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Representen el 2,05% del total. Hi ha 35.761 persones confinades, 3.193 menys que en el darrer balanç: 34.010 alumnes (-3.043), 1.671 docents i personal d'administració i serveis (-140) i 80 de personal extern (-10). Els positius acumulats són 50.589, 130 més que en el balanç anterior. Es registren 3.262 positius als centres educatius els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha cinc, tres menys que en el darrer balanç, i representen el 0,10% del total. Hi ha 877 centres amb algun grup confinat, el 17,18% del total.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Cinc centres totalment tancats a Catalunya
Els cinc centres tancats són l'escola Santa Cecília - ZER Les Salines de Boadella i les Escaules (Alt Empordà); el parvulari de Sant Esteve d'en Bas a la Vall d'en Bas (Garrotxa); l'escola Núria Morer i Pi - ZER Comte Arnau de Planoles (Ripollès); l'escola Mare de Déu del Puig de Meià - ZER El Romaní de Vilanova de Meià (Noguera), i la llar d'infants Vensi d'Almacelles (Segrià).
Les universitats recomençaran les assignatures presencials de primer curs la setmana que ve
Per altra banda, la majoria d’universitats catalanes han optat per tornar a la presencialitat en les classes teòriques per als alumnes de primer curs a partir de dilluns vinent, un cop finalitzat el període d'exàmens. Tot i que el PROCICAT va anunciar divendres passat que aquest dilluns ja podien tornar alguns alumnes a les aules, la majoria esperaran que comenci el segon semestre i així tenen més dies per reorganitzar la logística i el calendari.
Així, la Politècnica de Catalunya (UPC) ha explicat que la presencialitat «restringida» es produirà a partir del 15 de febrer i els estudiants han de consultar a la seva escola o facultat el detall d'aquesta presencialitat en cada assignatura i grup, d'acord amb el model híbrid adoptat a principi de curs.
La Pompeu Fabra (UPF) també ha marcat el 15 de febrer com a dia d'inici. Segons ha informat, cada centre establirà quines assignatures es faran en modalitat presencial i n'informarà a través de la pàgina web corresponent. Tot i això, es mantindrà el pla d'atenció en línia per als casos en què no sigui possible l'activitat presencial, sigui per malaltia o dificultats en la mobilitat.
A l'Autònoma de Barcelona (UAB), algunes facultats tornaran a la presencialitat en el primer curs el pròxim dilluns, però d'altres ho faran una setmana més tard, a partir del 22 de febrer. Pel que fa a la Universitat de Barcelona (UB), no hi ha encara data concreta i actualment centres i alumnat s'estan organitzant per tal d'establir aquesta represa.
La Universitat de Lleida (UdL) també preveu recuperar les classes teòriques presencials a partir del pròxim dilluns, ja que aquesta encara està en període d'exàmens. La mateixa previsió tenen a la Rovira i Virgili (URV), tot i que alguns ensenyaments que ja han començat el segon semestre ho han fet de forma virtual. La Universitat de Vic (UVic) també tornarà a classes presencials per als alumnes de primer curs a partir del dilluns de la setmana vinent, així com la Universitat de Girona (UdG).