Pla general de diversos sanitaris del Clínic posant-se EPI a l'UCI amb malalts de Covid-19

Espanya registra 6.292 nous positius i 100 morts més per coronavirus

Andalusia no ha pogut compartir les seves dades, fet que podria condicionar els indicadors d'aquest dimarts

Un dia més, Sanitat informa de l'evolució de la pandèmia de la Covid a Espanya amb l'informe diari que elabora en col·laboració amb les comunitats. 

L'informe d'ahir deixava unes dades bastant preocupants, tenint en compte que la incidència, un dels indicadors més importants i veraços de la pandèmia, pujava de forma bastant pronunciada fins a situar-se, de mitjana a Espanya, gairebé en els 200 punts. En concret, ahir es va informar de la incidència havia arribat als 199 casos per cada 100.000 habitants, en dades dels últims 14 dies.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els indicadors d'avui, no obstant això, sorprenen i van en una direcció diferent. Segons l'informe d'aquest dimarts, la incidència ha baixat a Espanya fins als 196,20 casos per cada 100.000 habitants. Això suposa una baixada en un dia d'uns 3 punts. Cal recordar que des de fa ja diverses setmanes aquest indicador ha anat pujant a poc a poc dia rere dia i presenta avui una baixada per primera vegada en diverses setmanes.

Cal tenir en compte, no obstant això, que la comunitat d'Andalusia no ha pogut donar aquest dimarts les seves dades, per la qual cosa els indicadors podrien haver-se vist afectats.

Més de 6.000 casos en 24 hores

D'altra banda, cal esmentar les dades de contagis. Mentre que ahir el total de casos des de l'inici de la pandèmia a Espanya se situava en els 3.370.256, avui aquesta xifra ha pujat fins a arribar a 3.376.548. Això suposa un increment de 6.292 casos en només un dia.

Seguint amb aquest aspecte, hi ha una altra dada important i és el dels casos diagnosticats en el dia previ, és a dir, en les 24 hores immediatament anteriors. La dada d'avui reflecteix que han estat 4.042 els casos que s'han diagnosticat el passat dia.

Això suposa un increment bastant alt respecte als casos que es van notificar ahir, que van ser 2.212. No obstant això, cal tenir en compte que la dada donada ahir feia referència als contagis del diumenge i els diumenges sempre sol baixar aquesta xifra a causa d’aquest efecte cap de setmana, que fa que es redueixin els diagnòstics.

És per això que la dada hauria de ser comparada més aviat amb les que es va anar registrant la setmana passada. Així doncs, cal esmentar que durant els últims dies de la setmana passada els contagis diaris se situaven més o menys en els 5.300 casos, per la qual cosa la dada donada avui és bastant més alta.

Una de les coses que cal destacar és que la comunitat de Madrid ha notificat molts més contagis en el dia previ que la resta de territoris, doncs mentre que es reflecteix en l'informe que allí ha hagut un total de 1.705 casos diagnosticats en el dia previ, la resta de comunitats estan entre els 100 i els 500, de mitjana.

Un centenar de defuncions per coronavirus

D'altra banda, un altre de les dades que també va creixent diàriament és el de total de morts per la pandèmia. Ahir el nombre total de pacients que havien perdut la vida per coronavirus a Espanya era de 76.525, i avui aquesta xifra ha pujat fins a 76.625. Això vol dir que en l'última jornada s'han registrat un total de 100 defuncions més per Covid. A més, s'indica en l'informe d'avui que en els últims set dies haurien mort pel virus a Espanya un total de 251 persones. 

Pel que fa a les defuncions, la comunitat que més acumula des que es va iniciar la pandèmia és Madrid, amb un total de 14.732, molt a prop se situa Catalunya, amb 13.729. Cal tenir en compte que la quantitat de població d'aquestes comunitats és molt elevat, pel que els seus números de la Covid també ho són.