Una investigadora manipula mostres de coronavirus en un projecte d'investigació a l'Hospital Universitari de La Paz, a Madrid

Espanya registra 7.118 positius i 80 víctimes més per coronavirus

Moltes comunitats han reportat menys contagis de la tendència registrada en els últims dies

Després d'un nou cap de setmana fregant els 30.000 contagis, el Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dimarts 13 d'octubre un nou informe amb l'actualització de l'estat de la pandèmia del coronavirus a Espanya en les últimes 24 hores. Així, les comunitats autònomes han informat de 7.118 nous contagis que s'han afegit al número total, que se situa en 896.086. D'aquests, s'han produït 2.759 en les últimes 24 hores.

Pel que fa al nombre de morts, des d'aquest dilluns s'han confirmat 80 noves morts al nostre país. Amb aquests nous registres, el nombre de persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19 a Espanya arriba a les 33.204, 406 en els últims set dies.

Quant a les xifres als hospitals, actualment hi ha al nostre país un total d'11.297 persones ingressades, que suposen un 9,79% del total dels llits. En les UCI, el nombre de persones que es troben en elles després d'haver donat positiu per Covid és de 1.595, el 18,8% dels llits totals. En les últimes 24 hores s'han produït un total de 1.149 noves hospitalitzacions i 488 altes hospitalàries.

Illa descarta aixecar l'estat d'alarma a Madrid

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha descartat aquest dimarts aixecar l'estat d'alarma en la Comunitat de Madrid, perquè no ha descendit la incidència acumulada, el percentatge de positivitat ni el nombre de pacients de coronavirus ingressats en les unitats de vigilància intensiva per sota del número establert per Sanitat.

En una entrevista en la Cadena SER, recollida per Europa Press, Illa ha assegurat que el Govern retirarà l'estat d'alarma al més aviat possible. «Però cal veure com evoluciona la pandèmia», ha apuntat, recordant que l'impacte de la covid-19 en la capital preocupa l'Executiu.

Això sí, el titular de Sanitat ha explicat que, en cas de produir-se un descens significatiu en algun dels marcadors, ell mateix portarà al «pròxim consell de ministres» la proposta per a aixecar el confinament perimetral en alguna de les localitats madrilenyes afectades per la mesura.

Illa ha assenyalat que la incidència acumulada, que se situa per sobre de 500 per cada 100.000 habitants, hauria de descendir «al voltant de 100». «Ha de descendir moltíssim abans. Això ho volem discutir amb ells. Quan es compleixin els criteris, s'aixecarà», ha asseverat.