YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Segueixen disminuint els contagis i els morts a Espanya per Covid en cap de setmana

La incidència continua disminuint, però molt lentament

Dues professionals sanitàries amb unes proves PCR davant en un laboratori
Segueixen disminuint els contagis i els morts a Espanya en cap de setmana per Covid | Cedida

En un nou cap de setmana de març, el balanç sobre l'estat de la pandèmia torna a mostrar que la tercera onada ja ha remès totalment al nostre país. Les dades publicades aquest dilluns pel ministeri de Sanitat mantenen la tendència de les últimes setmanes i segueix la baixada dels contagis i de la incidència acumulada.

Aquest 15 de març s'han afegit al total 11.358 nous casos de covid que s'han produït entre el divendres i el diumenge. Són alguns menys que els 11.958 del cap de setmana anterior i estan lluny dels de setmanes anteriors.

El nombre total de positius confirmats a Espanya, sigui a través d'una prova PCR o un test d'antígens des del principi de la pandèmia, ascendeix ja a 3.195.062. De tots ells, 1.122 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores.

La incidència acumulada continua baixant, encara que és cert que a menor ritme en jornades anteriors. Després de baixar dels 150 casos la setmana passada deixant la situació de risc alt i entrant en la de risc mitjà, aquesta s'ha situat en 128,97. Les comunitats que tenen ara mateix una major incidència acumulada continuen sent: Melilla (449,78), Ceuta (260,68) i Madrid (223,08)

Evolució del nombre de morts els últims dies

La dada que encara no deixa de sumar xifres alarmants és el nombre de persones que perden la vida al nostre país a causa del coronavirus. Estem molt lluny perquè puguem informar de menys de 100 morts de manera diària. En els últims dos dies, han mort 166 persones a Espanya a causa de la covid-19 després dels 298 que es van registrar l'anterior cap de setmana.

Segons les dades consolidades per Sanitat fins a les 14 hores d'aquest 15 de març, a Espanya han perdut la vida oficialment 72.424 persones després d'haver-se contagiat de coronavirus i haver estat confirmat el seu positiu amb una PCR o un test d'antígens. Dins d'aquesta xifra també es recullen els morts en la primera onada a qui no se'ls va poder fer un test, però que presentaven un diagnòstic clínic compatible. En els últims 7 dies, s'han produït un total de 336 morts per covid.

La situació als hospitals espanyols després del cap de setmana

Quant a les xifres als hospitals, la realitat és que es continua notant una gran millora respecte a setmanes passades i la pressió assistencial es continua reduint. Actualment hi ha 8.682 persones ingressades per Covid-19 al nostre país, cosa que significa que ocupen un 6,94% dels llits disponibles als nostres hospitals. Dilluns passat hi havia 9.761 persones ingressades i el 7,81% de llits ocupats.

En el cas de les unitats de vigilància intensiva, malgrat que moltes comunitats segueixen amb un percentatge alt ocupat, a poc a poc també es van buidant. De mitjana, estan ocupades a Espanya el 21,04% de les seves places per pacients covid, són un total de 2.112 els malalts greus que estan en les UCI espanyoles. També són xifres més baixes que els 2.471 ingressats i el 24,27% de llits UCI ocupats des del dilluns de la setmana passada. En les últimes hores, hi ha hagut 351 altes i 676 ingressos de pacients covid.

També es continua reduint la positivitat de totes les proves, siguin PCR o test d'antígens, que es realitzen en els últims dies. Entre el 26 de febrer i el 4 de març es van fer 489.667 PCR i 295.174 tests d'antígens sumant un total de 784.841. De totes elles, el 5,63% van donar positiu. Les xifres també seguien baixes l'últim dia amb dades, el 5 de març. Llavors es van fer 72.220 proves PCR i 41.829 tests d'antígens per un total de 114.049 que van donar un 5,62% de positius.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari