URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Sanitat notifica 3.022 casos a tot Espanya en les darreres 24 hores

Es confirma, amb aquestes dades, la tendència a la baixa de la pandèmia pel que fa a contagis

Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic
La xifra de contagis es manté estable i lluny del pic de divendres passat. | cedida

El Ministeri de Sanitat ha registrat 9.437 nous positius i 156 morts més per covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats dilluns. Amb aquestes noves xifres, l'estat espanyol ja supera les 30.000 defuncions per coronavirus (30.004). Segons l'últim informe publicat aquest dimarts, hi ha hagut 603.167 casos confirmats per proves diagnòstiques des que va començar la pandèmia.

Madrid continua encapçalant les noves infeccions i acumula 174.680 positius, 22.584 en els últims 7 dies. Catalunya registra un total 123.393 casos detectats per proves diagnòstiques, 3.388 els darrers 7 dies, tot i que, segons el Ministeri, Salut no ha pogut actualitzar les últimes dades per «dificultats tècniques».

Permeten sortides de residents i ingressos en residències verdes i taronges amb independència del risc de la zona

El Departament de Salut ha actualitzat el pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus en l'àmbit residencial permetent les sortides de residents a l'exterior i els nous ingressos en residències classificades com a verdes (cap cas) o taronges (un cas) amb independència del risc de la zona on estan. A mitjans d'agost es va aprovar que es poguessin fer visites en aquests centres encara que el risc de rebrot del municipi fos alt, i ara s'afegeixen també les sortides i els ingressos. A més, la nova actualització permet les visites de familiars amb periodicitat setmanal. D'aquesta forma es flexibilitza encara més el contacte amb la família.

En les residències taronges, només es permetran les visites als residents sense patologia i en les zones habilitades com a verdes. El 95% de les residències tenen alguna d’aquestes dues classificacions (verda o taronja), i la incidència de casos actius se situa sobre un 0,5% del total de residents (uns 280 casos).

Ara bé, el pla també recorda que l’entrada de persones alienes a la institució pot comportar un risc de contagi, ja que els visitants poden ser vectors de transmissió. És per això que aposta per fer una tasca important d’informació i assessorament a les persones visitants, en què es comparteixi la responsabilitat per garantir la seguretat de tota la comunitat convivent i prendre una sèrie de mesures, com ara que totes les visites estiguin autoritzades i tinguin assignada cita prèvia o establir zones «d’àrees netes» dedicades específicament a visites, entre altres.


Comentaris

envia el comentari