YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Continua la tendència a la baixa del coronavirus i els nous contagis a Espanya

Cal destacar que hi ha hagut una correcció en les dades després que Catalunya hagi esborrat uns 78.000 contagis del seu total

Pla general de diversos sanitaris del Clínic posant-se EPI a l'UCI amb malalts de Covid-19
Continua baixant la tendència del coronavirus i els nous contagis a Espanya | ACN

Espanya segueix ficada de ple en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. SI bé és cert que en l'últim mes de febrer s'ha aconseguit rebaixar bastant tots, o la majoria d'indicadors, encara no s'ha pogut donar per acabada definitivament aquesta nova onada de la covid.

Així ho indiquen les dades que s'han anat donant en les últimes setmanes que, malgrat haver-se mantingut una tendència a la baixa de la incidència acumulada de mitjana a Espanya, encara no han baixat prou segons Sanitat.

De fet, avui mateix s'ha deixat clar que no hi ha intenció d'obrir la mobilitat per tota Espanya fins que aquesta incidència no baixi dels 50 casos per cada 100.000 habitants. És la xifra que es planteja Sanitat perquè no sigui perillós obrir els tancaments perimetrals de les comunitats.

Doncs bé, la xifra que s'ha donat avui, segons l'informe diari que proporciona el Ministeri de Sanitat, indica que aquesta incidència acumulada ha tornat a disminuir, si bé encara queda un llarg camí per a arribar als 50 punts. Les dades donades avui indiquen que la incidència acumulada ha arribat a Espanya als 168,44 casos per cada 100.000 habitants, en els últims 14 dies.

Això suposa una baixada respecte als últims dies, perquè ahir aquesta mateixa dada se situava en 175 casos per cada 100.000 habitants. Cal esmentar que la idea de Sanitat és poder arribar a aquests 50 casos aproximadament a l'abril.

D'altra banda, pel que fa als casos de la covid registrats al país, mentre que ahir la xifra total des de l'inici de la pandèmia se situava en els 3.204.531 contagis, avui s'ha situat en 3.130.184, més baixa que ahir, encara que per un motiu més aviat tècnic d'una de les comunitats.

S'ha indicat en el mateix document que això és pel fet que Catalunya ha eliminat de la seva llista total casos duplicats que es generen en actualitzar la informació de casos ja registrats en el sistema informàtic.

Així doncs, aquesta dada registrada avui no seria massa precisa, perquè la comunitat ha eliminat gairebé 79.000 casos del seu total. Això ha fet que en el total d'Espanya els casos també hagin baixat, en poc més de 74.000.

Cal parlar, per tant, dels nous casos de coronavirus detectats en les últimes 24 hores. La xifra que es va donar ahir, registrada el diumenge, va anar molt més baixa que dies anteriors, baixant gairebé fins als 1.000 nous casos, però cal recordar que aquest efecte pot deure's al cap de setmana, que sempre fa que es detectin menys casos els diumenges.

La xifra donada avui per Sanitat indica que els casos detectats en les últimes 24 hores han estat 2.662, una xifra que es troba bastant per sota a la qual es va donar dia a dia la setmana passada, quan se sumaven diàriament entre 3.000 i 4.000 casos nous al dia.

A més de tot això, cal esmentar també la xifra de morts. Mentre que ahir el total de morts a Espanya per covid era de 69.609, avui aquesta xifra ha pujat fins a les 69.801, la qual cosa suposa un increment d'unes 200 defuncions per coronavirus detectats d'ahir a avui. Les defuncions que s'han produït, a més, en els últims set dies han estat de 686.

Totes aquestes dades, com diem, mostren l'evolució que està tenint el virus a Espanya en els últims mesos, si bé és cert que la transmissió va baixant a poc a poc, encara queda un llarg camí per recórrer fins que desaparegui per complet.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari