Pla general de dos professionals sanitàries traslladant les vacunes destinades a la residència de Flix.

Salut afirma que la incidència de la Covid a les residències tendeix a 0

Tal com ha informat Josep Maria Argimon, això es deu a l'eficàcia de les vacunes

La vacunació a les residències està aconseguint fructuosament reduir la incidència de la Covid-19 a 0 en aquests entorns, tal com ha informat avui dimarts, 2 de març, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Ara mateix hi ha tan sols 42 persones residents infectades de coronavirus. «Hem estat tot l'any patint pels brots que s'han produït a les residències, que en alguns moments han estat molt importants», assenyala Argimon.

El doctor ha afirmat que «gràcies a la vacunació estem arribant a la incidència 0» i ha recordat que hi ha «una cobertura vacunal en residents del 94%», ja que, tal com ha matisat, no tothom no es pot vacunar per condicions físiques o de salut. Argimon ha aprofitat l'ocasió per explicat que les 17.000 persones en llista d'espera per entrar en residències també estan en procés de vacunació.

Pel que fa a professionals de residències, les dades indiquen que el 76% ha estat vacunat fins al moment. Argimon també ha indicat que, gràcies a la vacunació, les persones vacunades deixaran de ser considerada contacte estret i això obligarà a fer canvis en els protocols de residències, flexibilitzant mesures, com ara visites o aïllaments. «És una molt bona notícia», ha conclòs.

Un grup de recerca universitari constata el descens

En la mateixa línia, el Grup de Recerca en Biologia Computacional de la UPC (BioComSC) ha constatat que els casos de covid-19 a les residències catalanes han caigut «en picat» les darreres dues setmanes i s'han situat «molt clarament» per sota del nivell de setembre. El grup ha augurat que menys casos haurien de portar a baixades «molt més fortes» en hospitalitzacions i morts i ha afirmat que l'abril es presenta «molt esperançador». «L'alegria és immensa al grup», asseguren en un fil de piulades a les xarxes socials. El BIOCOMSC apunta que segons l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) fa dos dies que no hi ha casos nous a les residències, però segons el balanç de Salut a 'Dadescovid.cat' en les darreres 24 se n'han notificat 4.