El Govern preveu poder recuperar a la tardor algunes activitats amb assistència «massiva» de públic, com ara festivals de música. Això sí, en funció de l'evolució epidemiològica, i si s'arriba a la immunitat de ramat a partir de les vacunes de la covid-19. Així ho ha exposat la portaveu de l'executiu en funcions, Meritxell Budó, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts. Budó, que ha demanat «paciència», confia que es confirmi la tendència a la baixa de la corba del coronavirus per recuperar «certs esdeveniments». El Primavera Sound ha cancel·lat avui l'edició del 2021. La consellera també ha dit que el departament de Cultura i el Procicat treballaran els propers dies amb el sector editorial sobre la viabilitat del Sant Jordi.
El decret del ministeri d'Universitats no agrada la Generalitat
Paral·lelament, la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat considera que l'esborrany definitiu del Reial decret d'Organització dels Ensenyaments Universitaris «va en la direcció contrària» a la que deuria, han assegurat fonts de la Secretaria a Europa Press.
Contràriament, la Secretaria ha defensat que l'esborrany --donat a conèixer aquest dimarts pel Ministeri d'Universitats-- hauria d'anar orientat a assegurar la qualitat dels ensenyaments i a intervenir en la seva organització, i s'ha mostrat contrària a fixar la durada dels graus universitaris en quatre anys.
S'ha mostrat partidària de deixar «en mans de l'autonomia universitària» aquestes qüestions organitzatives i ha demanat marcar un mínim de 180 crèdits (3 anys) com estableix el Marc Europeu d'Educació Superior, i que es compleixin els requisits de qualitat que permetin als estudiants obtenir un títol amb les competències establertes.
«El debat no és optar per un model 3+2 o 4+1, tenint en compte que únicament els estudiants que volen fer un doctorat són els que necessiten cursar un mínim de crèdits», han afegit aquestes fonts. A més, han demanat «avançar» en l'equiparació del preu dels màsters als graus -- alguna cosa que beneficiarà especialment als alumnes amb dificultats econòmiques-- i han recordat que a Catalunya els graduats de titulacions de 180 crèdits paguen a preu de grau el primer any de màster.
La modificació introduïda en l'esborrany afectaria 17 graus actuals del sistema universitari català: 4 de la URL, 3 de la UB, 2 de la UAB, la UdL, la URV i la UPF, i un de la UPC i la UOC.