YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut deixarà de considerar contactes estrets les persones vacunades amb dues dosis

Aquells que ja hagin rebut la immunització completa no hauran de fer la quarantena corresponent

Una dona gran rebent una dosi de la vacuna de la Covid-19 sense sortir del cotxe
Les persones que hagin rebut les dues dosis de la vacuna no hauran de fer quarantena si tenen contacte amb una persona contagiada. | Europa Press

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimarts que el nou protocol de la Covid-19 a Catalunya preveu que les persones vacunades amb les dues dosis ja no seran considerades contactes estrets. D'aquesta manera, aquells que ja hagin rebut la immunització completa no hauran de fer la quarantena corresponent, un fet que, segons ha dit, serà «molt important» a les residències de gent gran.

Així mateix, Argimon ha anunciat que els canvis en el protocol també arribaran al sistema de detecció en contactes estrets, que progressivament passaran de fer-se test d'antígens o a fer PCR per detectar si tenen la Covid-19. Així mateix, el secretari de Salut Pública ha anunciat que el protocol també incorporarà la seqüenciació del virus, ja que segons ha explicat «la variant britànica ja suposa el 60% dels casos», sent ja la majoritària a Catalunya.

En aquest sentit, Argimon també ha explicat que a Catalunya ja s'estan detectant casos de les variants brasilera i sud-africana, «però els casos es poden comptar amb els dits de la mà», ha dit.

La majoria de persones que viuen en residències catalanes ja estan vacunades

Durant la roda de premsa, Josep Maria Argimon ha explicat que el 94% de les persones que viuen en residències estan ja vacunades. Així mateix, també ho estan el 76% dels professionals que treballen en aquests centres. Aquestes xifres d'immunitzacions ja es traslladen a les dades de contagis en residències de gent gran.

En aquest sentit, el secretari de Salut Pública ha assegurat que «la incidència als geriàtrics tendeix a zero». Argimon ha anunciat que, ara com ara, «només hi ha 42 persones infectades de Covid-19» entre les persones que viuen en residències de gent gran a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari