Varias personas con mascarillas por la calle en Valencia

Baixen els contagis de coronavirus a Espanya: 855 en les últimes hores

Catalunya supera ja la comunitat de Madrid en la xifra de contagis

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les dades de la incidència del coronavirus  al nostre país aquest dilluns, 27 de juliol, en plena onada de rebrots arreu del país que ja fa pensar que Espanya està patint la temuda segona onada de la malaltia.

Segons les dades publicades avui al portal web del Ministeri de Sanitat, el nombre total de contagis per Covid-19 ha passat dels 272.421 casos publicats divendres als 278.782 publicats avui. S'han detectat 855 nous casos en les últimes 24 hores, un petit descens a la corba després dels 922 notificats divendres. Durant el cap de setmana, però, s'han notificat 6.361 positius. 

Catalunya supera Madrid en casos de coronavirus 

Del total de nous casos confirmats, la majoria corresponen a Catalunya. La comunitat ha notificat 2.694 casos des de divendres i supera Madrid en el total de casos des de l’inici de la pandèmia. En total, Catalunya registra ja 75.613 positius.

Quant als decessos a Espanya, el nombre de morts  recollit durant les últimes 24 hores és de 2. Durant l'última setmana s'han confirmat 6 defuncions, una xifra descendent respecte de divendres, quan va haver de lamentar 10 víctimes en l'última setmana. El total de persones mortes  al nostre país des de l'inici de la pandèmia és ja de 28.434. 

Sanitat també ha anunciat que 349 persones han hagut de ser ingressades per coronavirus, fent un total de 126.497 al nostre país. D'aquests, 12 han passat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per la gravetat dels seus símptomes.

Catalunya es planteja el confinament total en 10 dies

El president de la Generalitat de Catalunya,Quim Torra,  ha alertat aquest dilluns d'«una situació massa crítica com per a no donar-li importància» per la crisi del coronavirus a Catalunya, i ha apel·lat a la responsabilitat de tota la ciutadania per evitar tornar a la foscor ia l'angoixa de dies anteriors, ha dit.

«La situació és molt preocupant», ha detallat Torra  en roda de premsa, on ha avisat que Catalunya  s'enfronta als deu dies segurament més importants de l'estiu, en què és necessària responsabilitat, solidaritat i col·laboració, especialment per part dels joves, per redirigir la situació i evitar mesures que ningú desitja.

El president ha avisat que no faria una crida com aquesta «si la situació no fos crítica i l'evolució de les dades molt preocupant», després d'haver-se registrat un increment continuat dels casos: 5.487 l'última setmana enfront dels 3.485 de la setmana anterior, el que situa Catalunya  en un clarobscur, en paraules de Torra.

Ha advertit que aquesta situació crítica té ja molt impacte assistencial en l'atenció primària, i és davant d'aquesta percepció que Torra  llança un avís per evitar tornar a la situació de març: «Estem a l'avantsala de març d'aquest any. Tots sabem què va passar».

Torra adverteix: «No vull tenir 7.000 morts sobre la taula una altra vegada»

El president ha avisat que prendrà les decisions necessàries sense que li tremoli el pols i sense que cap pressió ni lobby li dobleguin a la protecció de la ciutadania, i ha apel·lat a la col·laboració de tots els ciutadans: «No vull tenir 7.000 morts  sobre la taula una altra vegada. Farem el que estigui a les nostres mans perquè no passi».

Torra  ha dit que la majoria dels afectats són gent jove, que després visiten als pares, i els pares van a veure els avis: «Aquesta transmissió s'ha de parar», i ha citat un vídeo molt il·lustratiu del govern canari sobre què pot succeir en una reunió familiar.