Pla general de l'atenció en una de les UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona

Els contagis s'estabilitzen i la incidència continua baixant a Espanya

Aquest dimecres la incidència se situa en els 230,27 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies

Les dades que s'han anat veient en els últims dies a Espanya han donat peu al fet que es pugui tenir una mica més de positivisme al país, perquè tant la incidència com els nous contagis han registrat dades bastant estables i fins i tot a la baixa en els últims dies.

Una de les millors notícies, sens dubte, es va conèixer ahir, en saber-se que la incidència del dilluns al dimarts va baixar 3 punts, dels més de 235 als 232,86 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Tot això després de les bones notícies també del cap de setmana, perquè la incidència no va pujar molt entre el divendres i el dilluns.

Es tracta d'una dada destacable pel context en el qual es produïa perquè el cap de setmana anterior la incidència s'havia disparat pujant en tres dies un total de 17 punts. A més, durant tota la setmana passada també havia anat pujant dia a dia malgrat que més a poc a poc.

Unes dades optimistes per encarar la futura eliminació de l’estat d’alarma

Així doncs, les dades d'aquests dos últims dies cridaven una mica al positivisme i la dada de la incidència que s'ha donat avui ho fa encara més, perquè manté aquesta tendència a la baixa. Segons l'informe de Sanitat d'avui, la incidència se situa en els 230,27 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies

Malgrat aquestes bones dades, hi ha encara unes quantes comunitats que superen el llindar marcat en els 250 punts de la incidència per a considerar una zona com de risc per la Covid. Es tracta de les següents comunitats: País Basc (485,39), Melilla (413,43), Madrid (393,04), Navarra (354,96), Catalunya (288,50), La Rioja (280,08), Aragó (275,92) i Cantàbria (250,30).

Cal esmentar també que, segons s'ha comunicat en el mateix informe de Sanitat, a causa d'una festivitat, les dades de País Basc no han estat actualitzats respecte als d'ahir. «Els casos diagnosticats en el dia previ corresponen amb casos notificats en el dia d'ahir», han aclarit.

Per part seva, la comunitat que es manté encara amb un nivell d'incidència més baix és la Comunitat Valenciana amb 44,17 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, la segueix de prop Balears, amb una xifra de 58,21.

Els contagis es mantenen estables

D'altra banda, la dada dels contagis en el total puja una mica Avui el total de casos de covid des del incio de la pandèmia a Espanya ha augmentat fins als 3.504.799, això suposa un increment amb la dada d'ahir de 8.665. Cal recordar que aquesta mateixa dada ahir era de 7.665 casos afegits al total en un dia. Per tant s'han sumat 1.000 més que el dia anterior.

En el que respecta als contagis diaris, en les últimes 24 hores han estat 4.381 els casos nous que s'han sumat a Espanya. La mateixa xifra del dilluns al dimarts de 4.420 contagis nous pel que la dada d'avui reflecteix una lleugera baixada.

Finalment, una de les dades potser més importants, encara que no més significatius quant a evolució de la pandèmia, és el de defuncions pel covid. Mentre que la dada d'ahir era bastant elevat, es van sumar al total del dilluns al dimarts 147 morts pel virus, la dada d'avui ha estat bastant més baix.

Han estat 88 les morts que s'han sumat al total des de l'inici de la pandèmia a Espanya per culpa del covid, arribant així fins als 77.943 decessos per la malaltia. En els últims set dies han estat 256 les persones que han mort després d'haver-se contagiat de coronavirus.