Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients Covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus

Evolució de la Covid-19 a Espanya: Es trenca la tendència positiva

Espanya supera les 78.000 defuncions per coronavirus

Després de les últimes dades a Espanya, sembla que l'evolució de la Covid-19 avança de forma bastant positiva aquesta setmana. Cal recordar que en les últimes jornades la incidència s'ha mantingut amb una incidència a la baixa, i els contagis es troben en una situació de bastant estabilitat.

Amb la vista posada ja en el suposat final de l'estat d'alarma el 9 de maig, si no hi ha canvis d'última hora, semblen unes dades bastant esperançadores de cara al que pugui passar a partir de llavors i també tenint en compte que a poc a poc es va acostant l'estiu.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les dades de Sanitat proporcionades aquest dijous a l'informe diari de la pandèmia de la Covid a Espanya reflecteixen que aquesta tendència positiva es paralitza una mica, perquè la incidència gairebé no baixa i els contagis pugen.

La incidència es manté, però preocupa el País Basc

En primer lloc cal donar un cop d'ull a la incidència, una de les dades més significatives i representatives de la situació d'un territori complet. Així doncs, mentre que ahir aquesta se situava en els 230,27 punts per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, avui està a 230,07. Això suposa una nova baixada de la incidència, encara que aquesta vegada molt lleugera.

En les dades d'avui preocupa especialment la xifra d'incidència del País Basc. Mentre que ahir no es van donar les seves dades per festivitat, avui la seva incidència ha pujat fins als 516, quan el dia anterior se situava en 485. Això vol dir que l'indicador s'ha disparat bastant en els últims dos dies.

Es tracta, a més, de la comunitat que té una incidència més elevada, ja que per darrere es troben territoris com Melilla, Madrid o Navarra, però amb incidència que no aconsegueixen els 400 punts, ja que són de 393,91, 388,12 i 352,54 1, respectivament. D'altra banda, pel que fa als contagis, cal tenir en compte dues dades: els que s'han afegit al total de casos en l'últim dia i els que s'han detectat en les últimes 24 hores en tot el país. Ahir aquestes dades eren de 8.665 i 4.381 respectivament.

Espanya sobrepassa els 78.000 morts per coronavirus

El primer d'ells va sofrir una pujada de mil casos del dimarts al dimecres, mentre que el segon va baixar en 100 casos en el mateix període de temps. Així doncs, la dada era també positiva perquè els casos diagnosticats recentment van baixant. Segons les dades d'avui, aquestes xifres se situen avui en 10.143 i 4.889, la qual cosa vol dir que sofreixen ambdues una pujada respecte a les dades d'ahir.

El total de casos de coronavirus a Espanya des de l'inici de la pandèmia ha pujat avui fins als 3.514.942, mentre que ahir la xifra era de 3.504.799. Pel que fa a les defuncions pel coronavirus, el total des que va començar la pandèmia a Espanya sobrepassa ja els 78.000 després d'aconseguir avui la xifra de 78.080. Ahir aquesta dada era de 77.943 morts, la qual cosa vol dir que en l'últim dia s'han sumat 137 morts més pel virus.

Es tracta d'una dada que sorprèn una mica, després que ahir les defuncions que se sumessin al total d'un dia per a un altre fossin 88. Això indica que el nombre de defuncions per la Covid en aquesta jornada ha crescut bastant, d'igual forma que també ho va fer del dilluns al dimarts.