El Primavera Sound 2022 s'allargarà dos caps de setmana i acollirà 400 bandes durant la primera quinzena de juny. Així ho ha avançat aquest dijous Reuters, una informació que fonts del festival ni confirmen ni desmenteixen a l'ACN. Després de cancel·lar les edicions del 2020 i el 2021 per la pandèmia, el festival prepara una versió pel 2022 que doblarà la seva llargada habitual i tindrà lloc del 2 al 5 de juny i continuarà del 9 al 12 de juny. Així mateix, les bandes s'estructuraran en dos blocs, que inclouran tots dos grans caps de cartell. Amb tot, l'edició servirà per commemorar el 20è aniversari del certamen.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
El passat mes de març, el Primavera Sound va anunciar que tornava a ajornar la celebració del 20è aniversari per la pandèmia i cancel·lava el festival aquest any. Segons van assegurar els organitzadors en un comunicat, les restriccions actuals fan que no es pugui preparar el festival amb «normalitat» ni garantir que pugui tenir lloc quan arribi la data per les «condicions a nivell global». «Tot i que és dolorosa, sabem que és la decisió correcta, especialment per aquells que hagin de planejar un viatge amb antelació», justifiquen en el text. Sí que se celebrarà, però, el Primavera Pro, una trobada global de la indústria musical en una edició híbrida del 2 al 4 de juny, les dates inicialment previstes per al festival.
El Primavera Pro tindrà lloc del 2 al 4 de juny amb activitats en línia i presencials
El Primavera Pro, les jornades professionals del festival, es faran del 2 al 4 de juny en format híbrid. Així, hi haurà activitats en línia i també presencials des del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). A més, s'atorgaran els premis Primavera Award, que enguany seran pels doctors Josep Maria Llibre i Boris Revollo. L'organització del certamen ha avançat que hi haurà conferències amb l'actriu Linn da Quebrada, la cantant de música urbana La Goony Chonga, l'artista Rodrigo Cuevas i Sandy Stone. La proposta per professionals també inclou debats entorn la irrupció dels NFT al món de la música, la gamificació de les experiències musicals o les noves polítiques de les plataformes en streaming per afavorir als artistes.
Els organitzadors també han programat una reflexió crítica sobre el biaix de gènere dels algoritmes i un espai per reivindicar la intel·ligència artificial en favor de la diversitat musical. Els concerts al CCCB estaran produïts en col·laboració amb Catalan Arts, la marca d'internacionalització d'empreses culturals impulsada per l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i Basque Music.
A escala internacional hi haurà concerts en línia des de Taiwan, Hongria, Xile, Itàlia, Perú i Irlanda. L'organització ha assegurat que «aviat» s'anunciarà la programació completa.