Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

La solidària notícia de Mercadona a Catalunya en plena pandèmia

La companyia col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de tota Catalunya

La companyia valenciana de supermercats Mercadona ha fet efectiva avui l’entrega de 10.800 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja a Catalunya. La nova donació forma part de les que la cadena està duent a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia.

En total, des de l’1 de gener i fins avui, ha lliurat 1.652.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal que se sumen a les més de 3.000 tones (concretament 3.036) donades durant el 2020, any en què va doblar les donacions.

Més d’un milió de quilos de productes de primera necessitat donats només en aquest any

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori com ara els quatre bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya, i el Banc de Productes no alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques lleidatanes. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però si per al consum i, des del mes de setembre passat, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, en total 250.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

El mes de gener, Mercadona ja va fer efectiu un primer lliurament de 21.600 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja; i durant el març un segon de 27.300 unitats de llentia cuita (el que equival a 15.500 quilos). En aquest sentit, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït un cop més «el suport que Mercadona està lliurant a l’organització per contribuir a pal·liar l’impacte social de la pandèmia entre els col·lectius més vulnerables» i ha assenyalat que «la tasca humanitària que la Creu Roja ha prestat a més de 480.000 persones des de l’inici d’aquesta crisi ha estat possible gràcies a les aliances que hem dut a terme amb empreses com Mercadona».

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït «la tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya» i ha posat en relleu que «en quatre mesos ja hem donat 1.652.000 quilos d’aliments, xifra que equival a un 54,4% del total de les donacions fetes durant el 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades».