Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient

El Govern ho anuncia: El grup que ja sap que es vacunarà a partir de dilluns

La vacuna que se'ls inocularà serà la de Moderna

El Departament de Salut començarà a vacunar agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional el pròxim dilluns, segons ha pogut confirmar l'ACN. Es complirà així amb l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va donar 10 dies per arribar als nivells de vacunació dels Mossos d'Esquadra. La vacuna que se'ls inocularà serà la de Moderna.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Segons va informar el propi TSJC basant-se en un informe de Salut, el 22 d'abril s'havien vacunat el 80,3% dels mossos, el 71,2% dels agents de les policies locals i el 79,1% dels de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El percentatge en la Policia Nacional era del 9,9% i en la Guàrdia Civil, del 6,3%. La vacunació a la demarcació de Barcelona serà a la comissaria de la Zona Franca.

UPOL i JUCIL celebren la fi d'una «injustícia» amb la represa de la vacunació a guàrdies civils i policies nacionals

El sindicat de la Policia Nacional JUPOL i l'associació de la Guàrdia Civil JUCIL han mostrat la seva satisfacció després que el Departament de Salut els hagi confirmat que la vacunació de guàrdies civils i policies nacionals es reprendrà el proper dilluns. La secretaria regional de JUCIL, Milagros Cívico, ha assegurat que d'aquesta manera es posa fi a una «injustícia» per part de les autoritats catalanes, a qui ha acusat d’«esquivar i incomplir de manera qüestionable les seves obligacions posant excuses». Les dues organitzacions han criticat les «difamacions» del Govern ja que asseguren que se'ls està atribuint «que siguin els culpables de retards en les vacunacions de la població general».

El secretari regional de JUPOL, Marco Veiras, ha lamentat que hagi calgut anar als tribunals per aconseguir «el que és just per als agents» que presenten servei a Catalunya. Les dues organitzacions han afegit que l'únic que han fet ha estat «demanar el que correspon segons el pla de vacunació elaborat a escala nacional» i que ha apuntat que la Generalitat «sí ha complert per als Mossos». Totes dues organitzacions han explicat que s'ha començat a demanar el cens dels agents dels dos cossos pendents de vacunar.

Vergés afirma que és l'Estat qui va aturar la vacunació dels essencials

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha lamentat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre els policies nacionals i els guàrdies civils «interfereix» en l'estratègia de vacunació. El TSJC ha donat 10 dies a Salut perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils assoleixi la de mossos i policies locals.

Vergés ha defensat que la vacunació dels col·lectius essencials es va aturar per una decisió estatal i posteriorment també va ser en el marc de l'estratègia estatal que es va decidir reprendre la vaccinació amb AstraZeneca a partir dels 60 anys. Ha insistit que està aturada la vacunació de tots els col·lectius essencials i per això no veu «adients» aquestes «excepcions».

Vergés ha afirmat que mai han dit que no vacunarien els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya sinó que aquests s'han vist afectats per les aturades en el procés de vacunació amb AstraZeneca. Ha recordat que no només s'han vist afectats ells sinó que «han quedat aturats tots els col·lectius essencials».

La consellera ha lamentat que «una vegada més els tribunals interfereixen en la gestió de la pandèmia». Ha afegit que Catalunya està seguint l'estratègia de vacunació estatal i que ara s'ha de vacunar per edats. «És el que estem fent i em sembla que això interfereix en la mateixa estratègia de vacunació», ha manifestat.