Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una cambrera serveix un dinar a una parella al restaurant 'El racó' de la plaça Independència de Girona

El restauradors catalans mostren el seu rebuig al toc de queda que proposa el Govern

Roger Pallarols rebutja que Catalunya promogui un canvi de llei per «restringir drets i llibertats»

El Gremi de Restauració de Barcelona ha mostrat aquest dijous el seu rebuig a la possibilitat que la Generalitat mantingui el toc de queda més enllà del 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19, a través d'una modificació de la llei de salut pública. En un comunicat, han asegurat que canviar la llei per poder decretar un toc de queda a nivell català és «clarament inconstitucional», mostrant-se totalment en contra d'aquesta possibilitat.

En aquest sentit, el Gremi ha dit que es posarà en contacte amb el govern espanyol de Pedro Sánchez i amb els grups parlamentaris al Parlament i el Congrés per «estudiar formes d'oposar-se» al que considera una «argúcia legal». Cal recordar que la consellera de la Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, va explicar dimarts que l'Executiu català treballa per crear un marc normatiu per si calgués aplicar un toc de queda a partir del 9 de maig, quan s'aixeca l'estat d'alarma.

«Les restriccions resulten inassumibles»

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha assegurat que «no entenem perquè la Generalitat s'aferra al bloqueig econòmic». Segons ha dit, la Generalitat «sembla que se sent còmoda subjugant la població amb restriccions que, un any després, resulten inassumibles tant per les empreses com pel conjunt de la població». Pallarols ha afirmat també que «la limitació permanent de drets i llibertats no és pròpia d'un sistema democràtic».

«Ni el govern d'Espanya ni l'oposició poden permetre que s'articuli un mecanisme clarament inconstitucional per restringir els drets i les llibertats del poble de Catalunya», ha assegurat el director del Gremi en referència als canvis legislatius plantejats per l'Executiu català

Pallarols ha explicat que en la reunió d'aquest passat dimecres amb el Govern van tornar a exigir que a partir de dilluns es permeti el consum en els establiments de restauració durant la tarda i la nit, i que l'obertura s'allargui fins a mitjanit quan acabi l'estat d'alarma.