Una persona llegint un diari en una terrassa amb diverses persones caminant per davant

Sort anuncia nous tancaments per la Covid-19

L'Ajuntament ha anunciat restriccions, que duraran fins al 6 de maig

Continuen els esforços a Sort per frenar el brot de Covid-19 que viu la població en les darreres setmanes. Fa una setmana, l'equip de govern local es va veure obligat a prendre mesures per evitar la propagació del virus pel municipi. Ara, set dies després, s'ha optat per seguir les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat i prorrogar aquestes restriccions una setmana més, fins al 6 de maig.

D'aquesta manera, els parcs infantils i instal·lacions municipals seguiran tancats set dies més dels previstos inicialment. Al mateix temps, alguns serveis de la localitat es poden veure afectats per mesures preventives, segons ha informat l'Ajuntament. I és que situació a la capital del Pallars Sobirà continua sent d'allò més delicada. Actualment, el risc de rebrot està situat als 1.549,70 punts, una xifra molt elevada comparada amb els 292 punts de risc de rebrot que hi ha a Catalunya. A més, en la darrera setmana s'han comptabilitzat un total de 19 casos acumulats.

Així doncs, per aquest motiu, l'Ajuntament de Sort ha volgut fer una crida a la responsabilitat ciutadana i han demanat a tota la població que compleixin de manera estricta l'aïllament en el cas que sigui necessari, tal com determinen les directrius del Departament de Salut de la Generalitat

El consistori de la localitat del Pallars Sobirà va prendre mesures el passat 22 d'abril per frenar el brot que s'havia produït a la població. Quan es va prendre la decisió, Sort tenia un risc de rebrot de 1.028,16 punts i l'Rt s'enfilava a l'1,38. A més, a l'escola Àngel Serafí Casanovas del municipi hi havia quaranta alumnes i dos docents confinats. Llavors es va decretar el tancament dels equipaments municipals i la suspensió de les activitats extraescolars de forma presencial. Unes mesures que, tal com ha anunciat l'Ajuntament, seguiran vigents una setmana més, fins al pròxim 6 de maig.

Entre els equipaments tancats hi podem trobar el poliesportiu, la biblioteca, el Centre Social Casa Xorret o el Museu Camí de la Llibertat, entre d'altres. Segons ha informat l'Ajuntament de Sort, actualment també hi ha un grup confinat a l'institut Hug Roger III amb 14 alumnes i quatre docents en quarantena i també tres alumnes més de l'escola Àngel Serafí Casanovas.