Sanitària portant material a una companya en una UCI de l'Hospital del Mar amb pacients Covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus

Lleugera millora de la Covid a Espanya: Baixen els contagis i la incidència

Els morts afegits al total són pràcticament els mateixos que els d'ahir, 136

Un altre divendres més, Sanitat proporciona en el seu informe diari del coronavirus les dades que serveixen per seguir l'evolució de la pandèmia a Espanya.

Cal recordar, abans de res, que aquesta setmana hi ha hagut tant dades positives com algunes més negatives. Mentre que la incidència sembla que s'ha estabilitzat en lloc d'anar pujant, les xifres que s'han anat donant de contagis deixen clar que l'evolució és encara una mica inestable i, mentre que un dia sembla que va a millor, potser el dia següent la situació es reverteix.

De moment, sí que és veritat que cal dir que en aquesta setmana una de les dades més representatives de la pandèmia, la incidència acumulada, ha tingut una evolució a millor. Mentre que en l'anterior setmana la tendència havia estat a l'alça disparant alguns dies, aquesta setmana ha anat més aviat a la baixa.

Segons les dades que ha donat avui Sanitat, la incidència ha tornat a baixar, i s'ha situat avui en 229,20 casos per cada 100.000 habitants, en dades dels últims 14 dies.

Encara hi ha 8 comunitats amb incidència superior a 250

Cal esmentar que aquesta tendència a la baixa de la qual parlàvem, ahir es va paralitzar una mica, ja que malgrat que la dada no va pujar, tampoc va baixar massa, més aviat es va estabilitzar, mantenint-se en els 230,07 punts, el dia anterior havia estat de 230,27 punts.

Pel que fa a la incidència de les comunitats hi ha diverses d'elles que encara mantenen dades massa elevades, si tenim en compte que el llindar marcat per considerar una zona de risc alt pel covid és de 250 casos per cada 100.000 habitants.

Són vuit les comunitats que encara superen aquesta xifra: País Basc (517,04), Madrid (384,73), Melilla (365,20), Navarra (342,26), Catalunya (295,20), Aragó (290, 36), la Rioja (268,82), Cantàbria (256,13).

Els contagis registren xifres més baixes a les d'ahir

Pel que fa als contagis, ahir el total de casos des de l'inici de la pandèmia era 3.514.942, avui aquesta xifra ha pujat fins als 3.524.077 casos de coronavirus. Això suposa, per tant, un increment de 9.135 casos en el total. És una xifra una mica més baixa a la donada ahir, que cal recordar que va ser de 10.143, però més alta que la de dimecres.

Així doncs, mentre que de dimecres a dijous la dada va augmentar, d'ahir a avui ha baixat, com es pot veure, es manté la tendència inestable dels contagis en els últims dies.

Pel que fa als casos diaris, els diagnosticats en les 24 hores immediatament anteriors a la publicació de l'informe, s'han notificat avui un total de 4.710 contagis de coronavirus. Si comparem aquesta xifra amb la d'ahir veiem fàcilment com ha baixat, tot i que lleugerament, ja que el nombre de casos ahir va ser de 4.889.

Una altra de les dades importants que cal destacar, sens dubte, són les morts pel covid, recordem que la xifra ahir passava dels 78.000 per primera vegada a Espanya, pujant el total fins als 78.080 morts per coronavirus des que es va iniciar la pandèmia .

Avui el total ha pujat fins als 78.216, un fet que indica que en l'últim dia s'han sumat 136 morts més, una xifra gairebé igual a la donada ahir, ja que van ser llavors 137 les morts afegits al 'total.

A més, les defuncions que s'ha sumat en els últims set dies han estat 265, sent Madrid la comunitat que més n'ha notificat en aquest mateix període de temps, un total de 77.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.