Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Pugen a 670 els grups escolars confinats i a 18.036 les persones en quarantena a Catalunya

Ja són tres els centres tancats després de Nadal

Continuen creixent els grups escolars confinats per covid-19 a Catalunya. Segons les dades del Departament d'Educació, són 670, 306 més que aquest dijous. Representen el 0,93% del total.

A més hi ha 18.036 persones confinades, 7.466 més que en el darrer balanç: 18.036 alumnes (+7.049), 1.054 docents i personal d'administració i serveis (+393) i 45 de personal extern (+24).

En els darrers deu dies s'han confirmat 2.895 positius: 2.432 alumnes, 443 docents i personal d'administració i 20 de personal extern. Els positius acumulats són 38.236, 675 més que en el balanç anterior.

Pel que fa als centres tancats, n'hi ha dos, un més que en el darrer balanç. Els centres tancats són l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques a Castellfolit del Boix (Bages) i la Llar d'Infants de Camallera, a Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà).

Tremosa vol que els escolars vagin a la neu durant la Setmana Blanca

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha dit que confia que a finals de mes es puguin relaxar les restriccions de mobilitat contra la covid-19 i puguin passar a ser comarcals, almenys, de dilluns a divendres.

I això podria fer que es pugui portar a terme l'Esport Blanc Escolar o altres activitats escolars a les estacions d'esquí, sempre de manera controlada. Tremosa ha explicat que les estacions d'esquí segueixen obertes, tot i que el públic potencial que aquests dies és molt reduït, per mantenir els llocs de treball i seguir amb el funcionament ordinari de l'estació, i per no passar un any «en blanc».

De visita a l'estació d'esquí de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, ha destacat el bon funcionament de totes les mesures aplicades contra la covid-19, per evitar aglomeracions als remuntadors, a la cafeteria o al restaurant.Tremosa ha recordat que aquest any «és excepcional» i la prioritat del Govern ha estat «salvar les empreses i les estacions d'esquí». Pel que fa a les estacions privades com Baqueira Beret o Masella ha explicat que la que es troba en una situació més complicada i està «més afectada» és Masella, en haver patit el confinament perimetral de la Cerdanya.El conseller, aprofitant la visita a l'estació de Boí Taüll ha parlat de les escoles d'esquí i ha recordat que depenen de Presidència i van entrar a la convocatòria d'ajuts publicada al DOG el 7 de gener. D'aquesta manera s'espera que en trenta dies tinguin aquest ajut econòmic.