IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El nombre de morts per coronavirus podria ser un 60% superior a les dades oficials

Són els resultats d'un estudi del 'Financial Times'

Dues professionals sanitàries de l'Hospital Clínic de Barcelona.
El coronavirus podria haver causat un 60% més de morts que el que diuen les dades oficials. | ACN

Són molts els estudis que, en aquestes setmanes i en les que vindran, s'estan fent sobre el coronavirus a diversos nivells. Aquest dilluns, 27 d'abril, se n'ha donat a conèixer un altre, a càrrec del rotatiu 'Financial Times', que ha assegurat que el nombre global de morts a causa de la pandèmia podria ser un 60% superior al que reflecteixen les dades oficials.

Una diferència del 60%

L'estudi del diari ha consistit en una macroanàlisi que ha comparat les dades de mortalitat actuals amb les mitjanes dels darrers cinc anys. S'han detectat 122.000 morts més en els països europeus, una xifra raonablement superior als 77.000 que reconeixen de manera oficial els diversos estats. Extrapolant aquesta dada a arreu del planeta, la diferència entre la xifra oficial de morts per la covid-19 i la xifra 'real' és del 60%.

En el cas particular d'Espanya, segons l'anàlisi realitzada pel 'Financial Times', les morts han augmentat un total d'un 51%, en comparació amb els anys anteriors; i en el cas particular de Madrid, en els mesos de març i també durant la primera meitat del mes d'abril, l'augment de defuncions va arribar a ser del 161%.

Les dades oficials, amb una tendència a la baixa

Les morts diàries per coronavirus a Espanya han tornat a pujar aquest dilluns per sobre dels 300, amb 331 defuncions en les últimes 24 hores. En total, ja sumen 23.521 decessos des que va començar la pandèmia. El nombre d’altes diàries (2.144) —tot i que amb un lleuger repunt respecte d’aquest diumenge— se situen per quart dia consecutiu per sobre dels nous confirmats amb proves PCR (1.831).

Tot i que Madrid continua liderant el rànquing en xifres totals amb 59.421 casos i 7.986 morts, Catalunya la supera en nous confirmats en les últimes 24 hores (944 davant dels 295 de Madrid) i en morts: dels 331 de tot l’Estat, 133 corresponen a Catalunya. En xifres totals, hi ha 209.465 casos confirmats amb proves i 100.875 curats. Des que va començar la pandèmia, 10.289 persones han requerit ingrés a les UCI i se n’han hospitalitzat 114.081.


Comentaris

envia el comentari