Damm produirà un 45% més al Prat després d'invertir més de 63 milions d'euros

La fàbrica catalana és la més gran del grup i ocupa prop de 500 persones

Damm ha finalitzat el projecte d'ampliació de la seva fàbrica del Prat de Llobregat (Barcelona), amb una última fase que ha suposat una inversió de 63,38 milions d'euros i que permet incrementar la capacitat de producció de la planta un 45%, de 5,3 milions d'hectolitres anuals a 7,2. Cal destacar que la del Prat és la planta més gran de la companyia i en ella hi treballen 478 persones.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, el projecte, entre altres novetats, ha suposat incorporar 37 tancs de fermentació i guarda de cervesa als 83 que ja tenia la fàbrica, alhora que s'ha instal·lat una nova línia de cocció i més sitges de matèria primera, segons ha informat la companyia aquest dilluns en un comunicat. Un 10% de la inversió total, més de sis milions d'euros, s'han destinat a millorar l'eficiència energètica de la fàbrica, que inclou una nova planta de recuperació de CO2 per reduir l'emissió de carboni, un reforç per l'aposta per l'economia circular, així com una ampliació de la capacitat de generació de biogàs, d'origen verd.

També ha augmentat la capacitat de recuperació de bagàs (subproducte resultant de l'elaboració de cervesa, per a alimentació animal), amb la qual cosa, ara des d'aquesta fàbrica s'envien unes 100.000 tones anuals cap a granges.

La inversió permet respondre al creixement de les marques de Damm a escala nacional i internacional

El president executiu de Damm, Demetrio Carceller Arce, es va reunir recentment a la fàbrica del Prat de Llobregat amb representants de l'equip i va destacar precisament que el 10% de la inversió tingui un objectiu mediambiental.

Carceller Arce també va afirmar que la inversió total permet respondre al creixement de les seves marques dins i fora d'Espanya, i va afegir: «Tenim tots els ingredients per continuar creant marca en altres països».

El Centre Logístic de la companyia a la ZAL de Barcelona, peça clau per Damm

A més d'ampliar la fàbrica del Prat de Llobregat, Damm va acabar l'any passat la fase V d'obres del seu Centre Logístic en la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) de Barcelona, i que la companyia considera «peça clau del circuit d'aprovisionament i evacuació de la fàbrica». Totes les operatives es monitoren en temps real, assegurant l'aprovisionament de materials i evacuació de producte acabat de la fàbrica, i la màxima eficiència de la planta.

En aquest sentit, el Centre Logístic, «una de les plataformes logístiques més innovadores del sud d'Europa» i operat per Alfil Logistics, suma 35.000 metres quadrats més als 100.000 que tenia, per a millorar el proveïment als seus clients dels diferents canals de venda, la creixent demanda de diferents formats, i els nous llançaments realitzats.

Aquesta fase de les obres inclou 360 plaques fotovoltaiques instal·lades sobre la seva coberta, i més de 350 claraboies per a maximitzar l'aprofitament de la llum natural i reduir la despesa energètica de dia.


Comentaris

envia el comentari