Mor amb només 23 anys la periodista Sol Casella

La jove d'origen argentí ha estat víctima de la Covid-19 i no ha pogut acomiadar-se de la seva gent

Argentina està de dol per la tràgica mort de la jove periodista Sol Casella, natural de la comunitat de Lomas de Zamora. Amb només 23 anys, la redactora de la Agencia Universitaria de Noticias y Opinión (AUNO) ha deixat un enorme buit en la seva comunitat després de perdre la batalla contra la Covid-19.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Sol Casella, periodista argentina de 23 anys

No obstant això, el cas d'aquesta jove argentina serveix per enviar un clar missatge a la població que es creu immune per la seva edat o per dur una vida saludable: qualsevol persona és susceptible de contraure el virus i patir greus complicacions, sense importar la seva edat ni el seu bon estat de salut.

Sol Casella és un clar exemple de la gran virulència del coronavirus i la seva estranya selectivitat. Malgrat que la majoria de persones de la seva edat han pogut passar la malaltia amb un quadre mèdic lleu o fins i tot de forma asimptomàtica, Sol no ha superat les conseqüències de la Covid-19.

Segons recull el mitjà de comunicació 'Crónica', la germana de la víctima ha explicat que la periodista va contagiar-se el passat 18 d'abril i va ser ingressada després de patir una pneumònia bilateral. Tot i que Sol Casella no tenia patologies prèvies i va poder superar el contagi, la seva situació es va complicar.

Molt conscient de la gravetat del virus

El virus, que ja compta amb més de 3 milions de víctimes mortals registrades a tot el món, ha posat fi a la vida de Sol, que encara estava cursant els seus estudis de periodisme. Avui la Facultat de Ciències Socials de la Universitat Nacional de Lomas de Zamora i l'agència de notícies on treballava, ploren la mort d'una de les seves alumnes més entranyables.

«És un dia molt trist. Amb un dolor immens acomiadem a Sol Casella, redactora i estudiant de la nostra Facultat. Les nostres condolences per a la seva família, amics i companys», han escrit a Twitter.

«Lamentem informar la mort de Sol, estudiant de @SocialesUNLZ i redactora de @AgenciaAUNO. La Comunitat UNLZ acompanya en aquest difícil moment als seus familiars i amistats», afegeix el compte oficial de la universitat a Twitter.

Sol Casella estava disposada a canviar el món del periodisme i tenia com a objectiu convertir-se en una comunicadora en defensa dels drets socials. De fet, les seves xarxes socials són un fidel reflex del seu compromís amb els temes socials d'actualitat al seu país, com l'avortament i la violència de gènere, però també de la seva responsabilitat i preocupació per la gravetat del coronavirus.

El virus no entén d'edats

En l'últim tuit publicat per Sol Casella el passat 4 d'abril, tan sols unes setmanes abans de contraure el virus, la jove es mostrava molt contenta després de rebre una gran notícia: els seus avis havien estat vacunats amb la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

«Escric molt sobre #coronavirus, però la millor notícia de diumenge és per a mi, aquesta vegada: tenir a la meva àvia i avi vacunats amb la primera dosi contra el virus després de 13 mesos d'incertesa, és un pas enorme», escrivia al seu compte de Twitter.

La jove respirava amb tranquil·litat després de conèixer que els seus avis estaven protegits, encara que el seu cas posa de manifest que tots hem d'extremar les precaucions i esperar a rebre la vacuna, ja que el virus no entén d'edats. No podem oblidar que, ara, les UCI es comencen a omplir amb persones joves.


Comentaris

envia el comentari