Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos tiradors de cervesa d'Estrella Damm

Damm generarà energia d'origen renovable a partir de la cervesa que retiri dels bars i restaurants

El procés es duu a terme a les instal·lacions que l'empresa cervesera té al Prat de Llobregat

Dos tiradors de cervesa d'Estrella Damm
Damm converteix 3,5 milions de litres de cervesa en energia renovable. | Europa Press

Damm està retirant els barrils de cervesa que havien quedat començats en els establiments dels seus clients d'hostaleria d'Espanya, substituint-los per barrils nous com a mesura de suport al sector en la seva reobertura. La cervesera estima que recuperarà més de 3,5 milions de litres de cervesa, un producte que, en línia amb la seva aposta per l'economia circular, transformarà en energia d'origen renovable a la seva fàbrica del Prat de Llobregat.

Així, la cervesa que Damm està retirant dels establiments de restauració és transportada fins a la fàbrica del Prat de Llobregat per a la seva transformació en energia d'origen 100% verd. La cervesa es diposita en uns tancs que contenen uns microorganismes específics que la digereixen, produint un gas d'origen biològic: biogàs.

Posteriorment, una vegada separat, el biogàs és rentat i purificat, i s'utilitza com a combustible en una instal·lació de cogeneració que produeix electricitat 100% d'origen renovable, segons ha detallat la companyia en un comunicat.

El procés genera el consum elèctric mensual de 2.500 llars

«Un dels eixos fonamentals de la nostra política de sostenibilitat mediambiental és l'aposta per l'economia circular. Per això, en lloc de generar un residu de la cervesa recuperada, li estem donant una segona vida transformant-la en energia d'origen renovable, una mesura que ens permetrà reduir la nostra petjada de carboni en uns 250.000 quilos», ha afirmat Karen Peiró, mestra cervesera de la fàbrica de Damm al Prat de Llobregat. «Mitjançant aquest procés, estimem generar gairebé 670.000 kWh d'electricitat, l'equivalent al consum mitjà mensual d'unes 2.500 llars espanyoles», ha afegit.

Aquesta iniciativa se suma a totes les que Damm duu a terme durant el procés d'elaboració, envasament i distribució de les seves cerveses, que l'han consolidat com una de les cinc empreses que més impulsen l'economia circular a Espanya, segons l'informe sobre economia circular elaborat per l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada, en el qual es destaca, entre altres dades, que el 99% de les matèries primeres són valoritzables i reincorporables a la cadena productiva.