Imatge de Dani Alves.

Dani Alves rep un nou revés d'última hora: ara li demanen una indemnització milionària

El defensa s'enfronta a una multa de gairebé cinc milions d'euros

Novetats en el cas Alves. Amb el jugador entre reixes des del passat vint de gener sembla que la sort no està de la seva part. I és que el futbolista brasiler s'hauria d'enfrontar a un pagament de gairebé cinc milions d'euros.

Segons informacions que ha publicat del diari brasiler UOL Esporte, el club mexicà on jugava Alves li estaria reclamant aquesta quantitat per incomplir el contracte. L'equip dels Pumas de la UNAM (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic), li demana el pagament d'aquesta quantitat milionària per incomplir una clàusula del contracte. Aquest acord es va signar en juliol del passat 2022, quan Alves va ingressar al club mexicà.

Un incompliment de gairebé cinc milions d'euros

L'equip mexicà va decidir acomiadar al brasiler després de la seva detenció acusat de violació. Ara, després de pràcticament tres setmanes a la garjola, l'equip li reclama una indemnització milionària per incomplir els termes de conducta signats amb el club a principis de la temporada. El diari UOL Sporte va publicar un article on explicava que la directiva del club universitari li havia enviat un correu electrònic a Alves.

En aquest missatge el club li hauria anunciat la rescissió del contracte i la sol·licitud d'indemnització de 4,5 milions d'euros. L'equip mexicà s'empara a la clàusula que es penalitza al jugador per la seva participació en casos de dopatge. Més concretament: «en qualsevol escàndol que es faci públic o en qualsevol acte que sigui considerat delicte segons la legislació del país en el qual hagi tingut lloc», es detalla a l'article.

L'equip amenaça de denunciar la situació a la FIFA

El mitjà brasiler ha tingut accés a aquest correu electrònic que el Pumas li va enviar a l'exfutbolista del FC Barcelona. L'equip mexicà considera que amb aquesta acusació de violació, Alves ja ha incomplert el tercer tipus i que, per tant, l'equip requereix una compensació econòmica. En un escrit de Pumas al qual ha tingut accés UOL defensa: «Per un incompliment molt greu del jugador i segons els termes previstos en les clàusules catorze i quinze del contracte, el futbolista està irremeiablement obligat a retornar al club el pagament de la indemnització prevista en la clàusula quinze del contracte, de cinc milions de dòlars nets, o sigui, lliures de qualsevol import o retenció».

Per una altra banda, l'equip mexicà ha amenaçat al brasiler amb anar a la FIFA si no paga la seva indemnització. «Pumas es reserva el dret d'emprendre totes i cadascuna de les accions davant la FIFA o qualsevol altra jurisdicció pertinent i competent, per reclamar la indemnització, que va ser acordada en els termes de la clàusula quinze del contracte i que totes dues parts van signar».

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp