Imatge d'un home subjectant el seu paraigües durant un temporal

Posen data al gran temporal que ja s'aproxima a Catalunya

Preveuen l'arribada de pluges abundants i importants aquest cap de setmana a Catalunya

Sí, cada vegada ens hi apropem més. I ja no ho diu només el Meteocat. Ara tot sembla indicar que la tardor aterrarà a Catalunya en forma de tempestes, tronades i pluges abundants. I sí, per més inri, ho farà en cap de setmana. 

Ara, Pepe Buitrago, conegut com a El Cabañuelo de Mula, ha pronosticat l'arribada d'un gran temporal a partir de demà divendres, 23 de setembre, a Catalunya. «Hi haurà un temporal molt fort a la zona de Llevant, que afectarà el sud de Catalunya, a més de Castelló i València. Tant de bo m'equivoqui, però serà molt important», ha assegurat.

El cert és que té raó. A partir de demà divendres i segons el Meteocat, la situació climatològica a Catalunya patirà un gir de 180 graus amb l'arribada de pluges abundants i tempestes. La previsió contempla, a partir de la tarda, ruixats a tota la geografia catalana. Aquests es perllongaran durant el dissabte i el diumenge. 

El temps a Catalunya el dissabte 24 de setembre.
El temps a Catalunya el dissabte 24 de setembre. | Meteocat

L'expert Pepe Buitrago, a més, molt avesat en pronosticar fenòmens meteorològics a l'Estat espanyol, preveu una situació difícil entre l'última setmana de setembre i la segona d'octubre. De fet, ha posat una data exacta al gran temporal que s'aproxima a Catalunya i al global de l'Estat espanyol. 

Un canvi de temps notable 

Hi ha savis que només mirant el cel ja saben què passarà. Concretament, estudiant el vent i els núvols i observant les pedres i el comportament dels animals poden fer una predicció. Saben quan plourà i el seu mètode és infal·lible. 

Fotomuntatge de Pepe Buitrago i el cel negre durant un temporal
Pepe Buitrago ha anunciat fortes tempestes | CatalunyaDiari

Un d'ells és Pepe Buitrago, pertanyent a la quarta generació d'una coneguda família dedicada a aquest fenomen. Així doncs, El Cabañuelo de la Mula ha pronosticat el clima de les properes setmanes per a tota la península. I ha avançat un fort temporal que afectarà el llevant espanyol.

Segons ha avançat a El Periódico Mediterráneo, «a partir del 24 de setembre serem testimonis del temporal que castigarà al llevant». Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena', ja va avançar una tardor complicada. I, a més, una experta de la NASA ha advertit de la possible arribada d'un huracà de categoria 5.

Un cap de setmana 'mogut' a Catalunya

L'Agència Estatal Meteorològica (AEMET) ha anunciat l'entrada d'un front atlàntic a Espanya aquest cap de setmana. El front deixarà pluges febles a la cornisa cantàbrica i xàfecs a la meitat oriental del país. Aquests poden venir acompanyades de tempestes, sobretot a les Terres de l'Ebre.

A Catalunya, de fet, s'esperen pluges molt abundants aquest cap de setmana. En concret, a partir de divendres, 23 de setembre. S'espera que el divendres arribi un temporal en forma de ruixats abundants i tempestes repartides per tota la geografia catalana. Aquestes, segons el Meteocat, es perllongarien durant tot el cap de setmana.  

La previsió meteorològica contempla l'arribada de ruixats localment intensos al centre i al sud de la península. També anuncia una tardor de pluges intenses que pot portar problemes, sobretot a l'àrea mediterrània. A més a més, l'elevada temperatura de l'aigua podria portar pluges torrencials.

La predicció de Pepe Buitrago

En aquesta línia, Pepe Buitrago ha anunciat la fi de la calor tropical i l'arribada del temporal a partir de dissabte, 24 de setembre. «S'estan donant tots els ingredients», ha afirmat, i ha advertit que pot ser important. Per això ha recomanat la màxima prudència els propers dies.

Foto d'un huracà a Mississipí.
Espanya s'ha de preparar per a pluges torrencials | EP

L'expert també ha anticipat una onada de fred a la segona quinzena de novembre, que portarà les primeres nevades importants. Segons ell, aquest hivern hi haurà pluges abundants a gairebé tota la península i nevades copioses. És a dir, que podrien viure temporals de neu com l'any passat.