El Regne Unit rebutja tramitar l'euroordre contra Clara Ponsatí

El judici d'extradició de Ponsatí iniciarà al maig

La JEC té previst adjudicar-li l'escó d'eurodiputada el pròxim dilluns

El judici de l'exconsellera Clara Ponsatí per abordar la qüestió de l'extradició, emparada en l'euroordre emesa pel magistrat Llarena, començarà el pròxim 11 de maig a Edimburg. Cal recordar que la Junta Electoral Central (JEC) té previst adjudicar el dilluns 27 de gener els cinc escons del Parlament Europeu, un dels quals pertany a Ponsatí.

El Brexit: clau per a la defensa de Ponsatí

Aamer Anwar, l'advocat defensor de l'exconsellera, al·legarà l'impacte que comportarà la designació com a eurodiputada  després del Brexit. El triomf de Boris Johnson i el procés de sortida de la Unió Europea, que espera resultats immediats,  tindrà efectes positius en la causa dels candidats  a asseure's al Parlament Europeu, ja que el nombre d'escons es reduirà a 705, respecte als 751 actuals, de manera que en sobraran 27. L'Eurocambra ja va determinar que d'aquests, 5 serien per a Espanya i 5 més per a França.

En les passades eleccions, les de maig, 54 candidats van aconseguir un escó. Ponsatí és la següent del llistat per nombre de vots. Així mateix, entraria com a primera en la quota espanyola del Brexit, tal com van indicar fonts polítiques a 'El Confidencial'. Què suposa això? El procés d'extradició —exactament com ha passat amb Puigdemont i Comín— es veurà congelat automàticament des que l'exconsellera obtingui la immunitat com a eurodiputada, però, a més, cal sumar-hi un component amb una transcendència paral·lela, diferent, que no menor:  la internacionalització del conflicte de Catalunya amb Espanya.

També et pot interessar...